LVŽS pristatė, ką siūlys keisti moksleivių ugdyme ir aukštajame moksle (video)

Propatria.lt nuotrauka Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) antradienį spaudos konferencijoje pristatė permainas šalies bendra...

Propatria.lt nuotrauka
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) antradienį spaudos konferencijoje pristatė permainas šalies bendrajame ugdyme ir aukštajame moksle, kurios bus svarstomos pavasario sesijoje.

Dalinamės vaizdo įrašu, kuriame Švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas Eugenijus Jovaiša, LVŽS frakcijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis ir prof. Arūnas Gumuliauskas pristato siūlomas permainas.

Tarp siūlomų permainų yra ir siūlymai vaikams pirmą klasę pradėti lankyti sulaukus šešerių, o ne septynerių metų, įtvirtinti nemokamą aukštąjį mokslą, pakeisti mokytojų rengimo ir įgūdžių atnaujinimo sistemą, atnaujinti bendrojo ugdymo turinį, įtvirtinti tris privalomus (lietuvių kalbos, istorijos ir matematikos) egzaminus bei stojant į aukštąsias mokyklas labiau orientuotis į pažymių vidurkį nei į egzaminų įvertinimus.



Susiję

Ugdymo politika 926035736393820134

Rašyti komentarą

2 komentarai

Anonimiškas rašė...

Aš pati pradėjau eiti 6 metų ir labai džiaugiuosi, mokslai sekėsi gerai. Labai teisingai, kad sudarys galimybę eiti nuo 6 metų, yra daug vaikų, kurie tai gali. Kieno tėvai nenorės, tai niekas nevers. Nereikia meluoti, prievartos nebus.
Dėl pažymių vertinimo seniai reikia nustoti traumuoti vaikus dvyliktoj klasėj su brandos egzaminais. Tiesiog eina iš proto abiturientai, o vidurkis kelių metų bus labai teisingai.
Gerai, kad Švietimo komitetas ieško galimybių kaip pagerinti moksleivių ugdymą.

Anonimiškas rašė...

joo,"prievartos nebus"-šventas naivume...Sakau,ką čia smulkintis-iš gimdymo namų,tiesiu taikymu į universitetą.

item