Kun. Edmundas Naujokaitis. Diskusijos Katalikų Bažnyčioje apie santuoką ir šeimą (video)

Propatria.lt nuotrauka Paklaustas, kokios problemos šiandien jaudina Katalikų Bažnyčią, Šv. Pijaus X kunigų brolijos kunigas Edmundas N...

Propatria.lt nuotrauka
Paklaustas, kokios problemos šiandien jaudina Katalikų Bažnyčią, Šv. Pijaus X kunigų brolijos kunigas Edmundas Naujokaitis kaip vieną svarbiausių įvardijo diskusiją dėl šeimos. 

Kunigui atrodo keista, kad popiežius Pranciškus kalba apie tai aptakiai. Pasak kun. E. Naujokaičio, tai palieka nepagrįstai daug erdvės į šį klausimą atsakyti kaip norima, todėl tokia padėtis tęstis negali.

Pasak jo, Lietuvos žiniasklaidoje klausimas irgi yra nutylimas dėl politinio korektiškumo.

Su kun. Edmundu Naujokaičiu Vilniaus knygų mugės metu kalbasi Audrys Antanaitis. Filmuoja Arūnas Sartanavičius.

















Susiję

Straipsniai 5876735127674555628

Rašyti komentarą

19 komentarų

Unknown rašė...

Na, kunigas geriau žino, bet man rodos, reikėtų pradėti nuo deklaracijos Nostra aetate, arba bent jau atkreipti dėmesį. Bažnyčia padarė labai didelę skriaudą žydų tautai, nustojusi melstis už juos, ypač Didžiojo penktadienio apeigose.

unknown rašė...

su visa broliška meile ir pagarba, Romos Katalikų Bažnyčios problemos Pijaus X brolijos neliečia.

Unknown rašė...

Unknaunui 22.33
Man regis, kad pats parašei ne su "visa broliška meile ir pagarba", o su ironija ir net pasityčiojimu. Jota (19.10 kom. buvo irgi mano)

Smikiz rašė...

Melstis, tai Bažnyčia meldžiasi, tik jos atsivertimo ir išganymo prašymas ten stipriai nususintas. :)

Smikiz rašė...

Na, negali neliesti, nes FSSPX tikrai yra katalikų kunigų kongregacija. Jie tebeturi tą problemą, kad nėra iki galo kanoniškai įteisinti. Bet labai panašu, kad tas pats pop. Pranciškus gali artimiausiu metu (galbūt kelių mėnesių bėgyje) pabaigti spręsti šią problemą. Jeigu tamsta nežinote, tai tegaliu pakartoti pernai metais pasaulio žiniasklaidoje plačiai nuskambėjusią žinutę, kurioje labai aiškiai pasakyta, kad pop. Pranciškus pripažino, kad jie yra katalikai. Lietuvoje, suprantama, daug kas nutylima, nesakoma, nes daugelio tikinčiųjų tikėjimas yra silpnas ir bet kokie vėjeliai gali ji tik dar labiau išspūsti. :)

Anonimiškas rašė...

Unknown'ui 22.33
tamsta tik parodote savo neišmanymą ir tai, jog visiškai nenutuokiate, kaip šiuo metu klostosi Vatikano ir Pijaus X brolijos santykiai, apie kuriuos jau užsiminė Smikiz.


Pope Francis ‘helps SSPX in its plans for new headquarters in Rome’
http://www.catholicherald.co.uk/news/2017/02/27/pope-francis-helps-sspx-in-its-plans-for-new-headquarters-in-rome/?utm_content=bufferf2405&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer


Dėkoju kun. Edmundui Naujokaičiui už viešai pasakytą tiesą, apie tai, kas pastaruoju metu vyksta Vatikane ir Bažnyčioje.

Unknown rašė...

Šmikiui - "pripažino, kad jie yra katalikai" :)
Man rods, kad Brolija turėtų kelti klausimą, ar Vatikano modernistai yra katalikai, o ne atvirkšiai.

unknown rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
unknown rašė...

ačiū už įžeidinėjimus ir patyčias. tesaugo jus Dievas.

Unknown rašė...

Manau ne "lefevristams" kritikuoti Katalikų bažnyčią ir Popiežių. Tegul greičiau sprendžia savo problemas. Ką jie darys kai išmirs diedukai ir bobutės, kurie vis dar jaučia nostalgiją lotynų kalbai ir pasenusioms, šiuolaikiniam žmogui nesuvokiamoms, apeigoms. Ką gero, vedančio arčiau link Dievo, jie turi savo mokyme pasiūlyti šiuolaikiniam žmogui apart kritiką Katalikų bažnyčiai?

Unknown rašė...

Gerbiamasis, jei ne Brolija, Katalikų bažnyčia jau seniai būtų pamiršusi, kas yra Mišios ir sakramentai. Ir ne diedukai ar bobutės jų sekėjai, bet jauni žmonės, kurie pamatė, KAS dedasi modernistinėje bažnyčioje, kokia dvasinė tuštuma žioji ir kiek žmonių per juos prarado tikėjimą. "Ką gero, vedančio link Dievo, jie turi savo mokyme pasiūlyti..."? Jie turi visa, ką amžiais turėjo Katalikų Bažnyčia. Ar pačiam tai nėra gera? O ką geresnio už Katalikų Bažnyčios mokymą pats gali pasiūlyti?

Smikiz rašė...

Min Giedr, tamstytė akivaizdžiai nelabai ką žinote apie Tradicines lotyniškas Mišias bei apie tikrąją tikinčiųjų amžiaus sudėtį. Užtenka pasidomėti internetine informacija, kad pamatytumėte, jog Tradicinės lotyniškos Mišios traukia būtent jaunimą. Tos kartos žmonių, kurie dar galbūt atsimena vadinamąsias senąsias Mišias yra, bet jie jau nebesudaro daugumos. Tiesą pasakius, net ir Vilniuje, kur kas sekmadienį vyksta tradicinės Lotyniškos Mišios apie pusę bendruomenės yra jauna. O kas išties išmiršta (ypač Vakaruose), tai „Kumbaya“ tipo arba „church of nice“ bendruomenių katalikai. Los Andžele kasmet vyksta toks masinis nesusipratimas, vadinamas religiniu edukaciniu kongresu (REC) ar pan. Ten pilna visokių „liturginių šokių“, „ekologinių“ maldų ir dar visokių panašių cūdų. Pasižiūrėjus į susirinkusius matyti, kad absoliuti dauguma jų — žilagalviai. Ergo....

Anonimiškas rašė...

Smikiz, ne visi, kurie lanko tridentines Mišias Vilniuje sekmadieniais palaiko Pijaus X broliją. Lanko, nes vyskupas iš meilės tikintiesiems, kurie yra prisirišę prie senosios LITURGIJOS, leidžia.

Unknown rašė...

Sutinku, kad galima nepriklausyti, bet tai ne vien "prisirišimo prie senosios liturgijos" klausimas. Be to, kaip gali "leisti" ar "neleisti", jei tos Mišios niekada nebuvo uždraustos? Tridento Mišios PRIVALO būti laikomos visose bažnyčiose, o dvasininkai PRIVALO ugdyti tikinčiųjų supratimą ir dalyvvavimą tokiose Mišiose, o ne atvirkščiai!
O toks dalyvavimas tik dėl "prisirišimo" tuščias reikalas. Plius dar kitokie tikėjimo tarp tradicionalistų ir lefebristų skirtumai.

unknown rašė...

Avys aiškina ganytojams kaip ganyti? Kaimo japai diktuoja kokia turi būti tvarka Bažnyčioje? Jeigu "tradicija" būtų tokia brangi, tai būtų nusižeminama, paklustama, nepriešgyniaujama ir pasitikima, kad su Dievo pagalba viskas bus gerai. O ne drabstomasi purvais, kelemi skandalai ir dar meluojama atviru tekstu, kad brolija priklauso Romos Katalikų Bažnyčiai kai jokio kanoninio statuso ji Joje neturi. "Tradicinio kataliko" kalba: visi durni, aš vadovauju Bažnyčiai, visi PRIVALO daryti kaip pasakiau, nes aš žinau kaip PRIVALO būti. Krikščioniškas nuolankumas visu gražumu.

unknown rašė...

p.s. o kunigams reikia suderinti su vyskupu ar galima tiesiog ateiti į bet kokia bažnyčią bet kokiu susigalvotu laiku ir aukoti Mišias?

Unknown rašė...

Tai jų ir paklausk. O šiaip, koks paties tonas, kokie išgalvojimai! Kas drabstosi purvais? Nesinori man su tavim kalbėtis. Gal kada vėliau.
Jota (kad nesimaišytų unknaunai)

unknown rašė...

Jota, tai aš sau tokių aukštų reikalavimų nekeliu. Jeigu taip kunigėlis, vyskupai ir popiežius sako, tai taip reikia ir daryt. Dievuliu pasitikiu labiau nei savim ar brolijom.

Unknown rašė...

2018 09 23 Kauno Santakoje susprogo modernistinė- ilgai puoselėta vatikaninė ekumeninė Kardinolo statinė Lietuvoje. Kodas 666. Bažnyčios istorikas Paulius Šeštadienis vėl tapo Sauliumi, nukritęs nuo Bačkos, kurią ilgai laikė autoritetu. Keturi Bačkos lankai išlėkė iš Lietuvos į Keturnaujieną, o Bačkos vidus, nepaklusnumo Dievui suodžiai, uždengė Suodžių kaimą Keturnaujienoje. Ten jau skamba varpai į keturias pasaulio puses, bet pridėtinis demono stalas dar neišneštas ir iš vienintelės pasaulyje Apreiškiminės Bažnyčios aerodromo viduryje. Krentanti žemyn antikristinė bažnyčia ir kylantis aukštyn Katalikų Bažnyčios likutis. Šakių kunigai sušuko: šakės. Reikės jau išnešti pridėtinį demono stalą iš Bažnyčių ir pradėti Dievui tarnauti. Ateina naujas kunigas Naujokaitis.

item