Kovos su smurtu grimasos: paaugliai tėvams grasina „padvalu“

Tėvas, kuris, kaip įtariama, būdamas neblaivus žarstekliu sudavė paauglei dukrai per kojas uždarytas į policijos komisariato ilgalaikio s...

Tėvas, kuris, kaip įtariama, būdamas neblaivus žarstekliu sudavė paauglei dukrai per kojas uždarytas į policijos komisariato ilgalaikio sulaikymo patalpą. Trylikametė dukra, parsisiuntusi neaiškios kilmės miltelių, jais susidomėjusiai motinai pagrasino: „ Nelįsk, nes parašysiu pareiškimą ir atsidursi padvalan“.

Dėl abiejų šių įvykių Varėnos rajono policijos komisariate pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Apie smurtą patyrusią nepilnametę, (gim. 2001 m.) pareigūnams pranešė Varėnos rajono savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotoja. Ji informavo, kad vasario 12 d. apie 18 val. Varėnos rajone Nedzingės kaime, namuose, neblaivus tėvas žarstekliu sudavė į koją dukrai.

Sumušimas ant mergaitės kojos buvo pastebėtas mokykloje. Pedagogai apie tai iš karto pranešė Vaiko teisių apsaugos skyriui.

Policijos sulaikytas ir apklausiamas paauglės tėvas neneigė savaitgalį namuose pastūmęs savo dukrą. Apie mušimą žarstekliu jis kol kas neužsimena.  

Prieš kelias dienas plačiai nuskambėjo kitas smurto prieš nepilnametį atvejis Varėnoje, kai savo sūnų elektros laidu primušė buvęs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Varėnos skyriaus vicepirmininkas Žydrūnas Marcinkevičius. Jis irgi buvo uždarytas į areštinę, o įvykį paviešinus ir pašalintas iš partijos.

Pastaruoju metu, ko gero, nebūna nė vienos dienos, kad policijos nepasiektų pranešimai apie įtariamą smurtą prieš vaikus. Visus pranešimus pareigūnai imasi tirti nedvejodami. Smurto prieš vaikus tema – dabar „ant bangos“. Rūpestis vaikų saugumu ir gerove atsidūrė daugelio viešų diskusijų dėmesio centre.

Apie atvirkštinį viso šito vajaus efektą kol kas garsiai nekalbama.  Nors tie patys pareigūnai jį jau jaučia. Ir ne tik jie.

Tame pačiame Varėnos policijos komisariate šią savaitę pradėtas kitokio pobūdžio ikiteisminis tyrimas. Antradienį į pareigūnus kreipėsi trylikametę dukrą auginanti motina, klausdama: ką daryti?

Jos paauglė dukra internetu parsisiuntė neaiškios kilmės miltelių. Motinai, norėjusiai  išsiaiškinti, kokia tai medžiaga, pagrasino: „Tik paliesk: parašysiu pareiškimą, atsidursi padvalan (rūsyje, areštinėje – red.)“.

Alytuje gyvenančios penkiolikmetės dukters tėvas „padvale“ jau pabuvojo. Dabar vyras varsto teismų duris. Viskas prasidėjo, kai tėvas paauglės dukters paskyroje socialiniuose tinkluose pamatė jos apsinuoginusios nuotraukas su vulgariais, atvirais seksualinio pobūdžio pasiūlymais .

Tėvui griežtai pareikalavus ištrinti nuotraukas, dukra jam spyrė. Tėvas spėjo sugriebti už kojos. Sako, kad stipriai suspaudė. Ant kojos liko mėlynės.

Dukra kreipėsi į atitinkamas institucijas, pareikšdama, kad tėvas prieš ją smurtavo. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.  

Nuo bet kokių komentarų apie tokius įvykius policininkai susilaiko. „Mes – ne psichologai“, - sako jie. Ir priduria: „Gaunam pranešimą ir tiriam“.  


Susiję

Pažangos ideologija 8718775350559062889
item