Kandidatas į Prancūzijos prezidentus F. Fillonas skęsta skandale

Respublikonų partijos kandidatas į Prancūzijos prezidentus Francois Fillonas skęsta skandale dėl galimai netinkamo viešųjų pinigų panaudo...

Respublikonų partijos kandidatas į Prancūzijos prezidentus Francois Fillonas skęsta skandale dėl galimai netinkamo viešųjų pinigų panaudojimo.

Sausio 25 d. savaitraštis Canard Enchaine pareiškė, jog Fillonas įdarbino savo žmoną parlamento padėjėja, kur ji gavo 5-10 tūkstančių eurų per mėnesį algą. Fillonas taip pat parlamento padėjėjais įdarbino savo du vaikus, kuriems irgi buvo mokama didelė alga.

Šeimos nario įdarbinimas parlamento padėjėju yra plačiai paplitusi praktika Prancūzijoje, ne taip kaip kai kuriose kitose Europos šalyse. Vis dėlto kilo įtarimų, jog Fillono žmona Penelope iš tikrųjų nedirbo, o didžiulė alga jai vis tiek buvo mokama. Jai nebuvo išduotas leidimas patekti į parlamentą ar sukurta darbinė elektroninio pašto dėžutė. Todėl praeitą savaitę pradėtas tyrimas dėl netinkamo viešųjų pinigų panaudojimo, o tai laikoma kriminaliniu nusikaltimu.

F. Fillonas apkaltino savo oponentus, kad naudojasi jo žmona politinėje kovoje. Oponentus jis pavadino „perversmininkais“, tačiau vis dar nepateikė savo žmonos darbo parlamente įrodymų.

Apklausos rodo, kad dėl skandalo smarkiai sumažėjo politiko populiarumas. Jeigu tyrimas vyks Fillonui nenaudinga linkme, daugiausia iš to laimės judėjimo „Pirmyn!“ lyderis Emmanuelis Macronas ir Nacionalinio fronto lyderė Marine Le Pen.

Neatmetamas ir scenarijus, jog dėl skandalo Fillonas gali pasitraukti iš rinkimų, tuomet Respublikonų partijai tektų nominuoti kitą kandidatą.

Francois Fillonas 2007-2012 metais buvo Prancūzijos ministras pirmininkas, o lapkritį netikėtai tapo Respublikonų partijos kandidatu artėjančiuose prezidento rinkimuose. Anksčiau manyta, kad jis turi daugiausia šansų laimėti prezidento rinkimus, tačiau šiuo metu jo populiarumas yra sumenkęs.

Nors jis viešai deklaruoja esąs katalikas ir yra remiamas dalies didelę įtaką turinčių katalikiškų ir už vyro bei moters šeimą kovojančių organizacijų, jo pažiūros svarbiausiais katalikams klausimais yra neaiškios. Pavyzdžiui, jis teigė asmeniškai pasisakantis prieš abortus, tačiau nesieksiantis, kad jie būtų labiau ribojami.

Parengta pagal Breitbart.com informaciją



Susiję

Pasaulis 7884852786556866449

Rašyti komentarą

1 komentaras

Anonimiškas rašė...

Yra skirtumas tarp "skesta" ir "skandinamas" . Juk yra paderme, kurios "pranasumas" - metodiskai skandinti nesuti lancius paklusti ju valiai.

item