Jei taps prezidente, M. Le Pen žada dar šiais metais surengti referendumą dėl narystės ES

Prancūzijos Nacionalinio fronto lyderė ir kandidatė į prezidento postą Marine Le Pen savo pergalės rinkimuose atveju galbūt dar šiais met...

Prancūzijos Nacionalinio fronto lyderė ir kandidatė į prezidento postą Marine Le Pen savo pergalės rinkimuose atveju galbūt dar šiais metais surengs referendumą dėl šalies pasitraukimo iš Europos Sąjungos. „Galima gana greitai susitarti dėl „Frexit“ derybų“, - ji sakė dienraščiui „Le Monde“.

Po galimos savo pergalės rinkimuose gegužę M. Le Pen žada iš karto vykti į Briuselį ir kalbėtis dėl valiutos, įstatymų leidybos, biudžeto ir nacionalinės teritorijos suverenumo susigrąžinimo. Jei jai pavyks tai pasiekti, ji rekomenduos prancūzams likti ES. „Priešingu atveju aš jiems patarsiu palikti ES“, - pabrėžė M. Le Pen.

Apklausos rodo, kad M. Le Pen pirmajame rinkimų rate gali laimėti mažiausiai 25 proc. balsų. Tai užtikrintų galimybę patekti į antrąjį ratą.

„Nuo tos akimirkos, kai prancūzai pasakys, kad nebenori ilgiau likti ES, aš įgyvendinsiu visas priemones, kurias uždraudė ES - kaip tai daro premjerė Theresa May Jungtinėje Karalystėje“, - kalbėjo M. Le Pen.


Susiję

Pasaulis 4231278181044846364

Rašyti komentarą

item