JAV ir toliau rems NATO batalionų dislokavimą Baltijos šalyse ir Lenkijoje

Jungtinių Valstijų viceprezidentas Mike`as Pence`as pareiškė, kad toliau rems NATO batalionų dislokavimą Baltijos šalyse ir Lenkijoje.  ...

Jungtinių Valstijų viceprezidentas Mike`as Pence`as pareiškė, kad toliau rems NATO batalionų dislokavimą Baltijos šalyse ir Lenkijoje. 

Šeštadienį susitikęs su trijų Baltijos šalių prezidentais, M. Pence`as pirmadienį Briuselyje paskelbė, kad naujoji administracija sieks, kur įmanoma, rasti sąlyčio taškų su Rusija, bet kai ji naudoja jėgą, gins Europos šalis.

„Turime ne tik drauge stoti prieš terorizmą, bet ir aiškiai ginti Europos valstybių suverenumą ir teritorinį vientisumą. Rusijai mėginant jėga pakeisti tarptautines sienas, mes ir toliau remsime NATO sustiprinto priešakinio buvimo iniciatyvos pastangas Lenkijoje ir Baltijos šalyse.

Ukrainoje ir toliau sieksime Rusijos atsakomybės ir reikalausime, kad Rusija vykdytų Minsko susitarimus, o pradėtų deeskaluodama smurtą rytų Ukrainoje“, – teigė M. Pence`as.

M. Pence'as taip pat pareiškė, jog JAV prezidentas tikisi, kad NATO šalys didins išlaidas gynybai iki sutartų 2 proc. nuo BVP, o tai daryti pradės jau šiais metais.

„Prezidentas ir Amerikos žmonės tikisi, kad mūsų sąjungininkės laikysis duoto žodžio ir daugiau įdės į mūsų bendrą saugumą. Prezidentas tikisi, kad bus pasiekta realios pažangos iki 2017 metų pabaigos. Jei dar neturite plano [kaip tai padaryti], tuomet sugalvokite. Tai ne mano žodžiai, o JAV prezidento. Atėjo metas ne tik kalboms, bet ir darbams“, - kalbėjo M. Pence'as

Šiuo metu iš NATO šalių tik JAV, Didžioji Britanija, Lenkija, Graikija ir Estija gynybai skiria 2 proc. nuo BVP. JAV išlaidos gynybai siekia net 3,6 proc.


Susiję

Šiaurės Amerika 2757578458093899528

Rašyti komentarą

item