Graikijoje planuojama iš mokyklų programų šalinti klasikinius kūrinius ir juos pakeisti lytiniu švietimu

Mokytojai Graikijoje kritikuoja kairiųjų vyriausybės svarstomą planą iš šalies mokyklų pašalinti klasikinius graikų kūrinius tam, kad ats...

Mokytojai Graikijoje kritikuoja kairiųjų vyriausybės svarstomą planą iš šalies mokyklų pašalinti klasikinius graikų kūrinius tam, kad atsirastų vietos vadinamosioms gender studijoms ir lytiniam švietimui, praneša The Times of London.

Vyriausybės teigimu, šis planas leistų atnaujinti „pasenusias“ programas ir daugiau dėmesio skirti moderniesiems graikų kūriniams bei mokymui apie lyčių lygybę, tos pačios lyties „santuokas“ bei lytiniam švietimui.

Jei planas bus priimtas, pirmiausia iš mokymosi programos bus pašalintas Sofoklio kūrinys „Antigonė“. Kai kurie kiti senovės graikų kūriniai, tokie kaip Periklio Laidotuvių kalba Tukidido monografijoje „Peloponeso karas“, iš mokymosi programų pašalinti jau anksčiau.

Kalbėdamas The London Times, Nacionalinės klasikinių studijų profesorių federacijos atstovas Antonis Mastrapas teigė: „Tai absurdas. Senovės autorių, tokių kaip Sofoklis ar Tukididas, darbai nebuvo šalinami iš vidurinių mokyklų programų net sunkiais Graikijos diktatūros metais“.

Parengta pagal Thetimes.co.uk informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 2794044203024911409
item