Europos Parlamente priimta rezoliucija dėl didesnės ES centralizacijos

Vasario 16-ąją Europos Parlamente priimta rezoliucija, kuria siūlyta stiprinti Europos Sąjungos  (ES) centralizaciją, taip pat kurti ES a...

Vasario 16-ąją Europos Parlamente priimta rezoliucija, kuria siūlyta stiprinti Europos Sąjungos  (ES) centralizaciją, taip pat kurti ES armiją bei įsteigti ES finansų ministro pareigybę.

Rezoliuciją pasiūlė vienas iš ES federalistų stovyklos lyderių Guy Verhofstadtas, už ją balsavo 283 Europos Parlamento nariai, prieš - 269, dar 83 susilaikė.

Šiuo siūlymu siekiama apriboti ar net panaikinti ES valstybių narių teisę atsisakyti vykdyti kolektyvinius ES sprendimus, taip dar labiau centralizuojant Bendriją ir apribojant joje esančių valstybių galias (rezoliuciją galite rasti ČIA).

„Europa stovi kryžkelėje ir patiria egzistencinę krizę ne tik išoriškai, bet ir viduje. Viduje grėsmę mums kelia grėsmę populistai ir nacionalistai, o išorėje – Trumpas, kuris netgi tiki, kad Europa byrės ir toliau. Negalima pamiršti ir Putino, kuris norėtų suskaldyti Europos Sąjungą, bei tuo pačiu metu išliekančios išorinės politinio, radikaliojo islamo grėsmės.

Valstybės narės visuomet baiminosi didelio masto Europos Sąjungos reformos. Tačiau pažvelkime tiesai į akis – jos visos priremtos prie sienos. Taigi dabar tinkamas metas reformuoti Europos Sąjungą ir padaryti ją tikra Sąjunga, o ne silpna nacionalinių valstybių konfederacija, kuri vis dar vadovaujasi vienbalsiškumo taisykle ir visada veikia per mažai arba per lėtai.

Neįmanoma vadovauti tokiam žemynui kaip Europa, jeigu vis dar reikia visų 28 valstybių narių pritarimo. Taigi pirmasis dalykas, kurį turime padaryti, tai sudaryti mažesnę, ne tokią biurokratinę, tikrą Europos vyriausybę. Ne iš 28 narių sudarytą Komisiją, o mažesnę Komisiją. Mums taip pat reikia Europos gynybos sąjungos, nes egzistuoja išorinė grėsmė“, - teigė G. Verhofstadtas.


Susiję

Pažangos ideologija 450200958852855226
item