Danijos parlamentas: danai neturi tapti mažuma savo šalyje

Danijos parlamente priimta rezoliucija, kuria pareiškiama, kad danai neturi tapti mažuma Danijos miestuose. Rezoliucija priimta reaguoj...

Danijos parlamente priimta rezoliucija, kuria pareiškiama, kad danai neturi tapti mažuma Danijos miestuose.

Rezoliucija priimta reaguojant į statistiką, kuri rodo, kad migrantai ir jų palikuonys šiuo metu jau sudaro daugumą sostinės Kopenhagos rajone Brondby Strand ir trečiame pagal dydį šalies mieste Odense.

„Parlamentas su susirūpinimu pažymi, kad šiuo metu yra sričių Danijoje, kuriose imigrantai iš ne Vakarų šalių ir jų palikuonys sudaro daugiau nei 50 procentų populiacijos. Parlamentas mano, jog danai neturėtų tapti mažuma Danijos gyvenamosiose vietovėse“, - teigiama rezoliucijoje.

Danijoje, kaip ir kitose masinę imigraciją iš musulmoniškų šalių patyrusiose šalyse, stipriai išaugo migrantų vykdomų seksualinių nusikaltimų prieš vietines moteris skaičius.

2016 metų pabaigoje Danijos imigracijos ministrė Inger Stojberg pripažino, kad „integracija Danijoje patyrė nesėkmę“. Taip ji pareiškė po to, kai pasirodė pranešimas apie nusikalstamumą ir bedarbystę 31-oje migrantų dominuojamoje zonoje.

„Mano nuomone, taip yra todėl, kad mes pernelyg bijojome nustatyti aiškius reikalavimus žmonėms, atvykstantiems į Daniją. Mes nedrįsome pasakyti, kad tikimės ir reikalaujame, jog jie aprūpintų save ir savo šeimas bei prisitaikytų prie Danijos vertybių“, - teigė ministrė.

Parengta pagal Breitbart.com informaciją


Susiję

Pasaulis 3830900741047586407
item