D. Trumpo administracija parengė planą, leisiantį deportuoti daugiau nelegalių imigrantų

Naujos Jungtinių Valstijų Vidaus saugumo departamento gairės leis deportuoti kur kas daugiau nelegalių migrantų nei Baracko Obamos prezid...

Naujos Jungtinių Valstijų Vidaus saugumo departamento gairės leis deportuoti kur kas daugiau nelegalių migrantų nei Baracko Obamos prezidentavimo laikotarpį.

Pagal D. Trumpo administracijos parengtą planą deportuoti bus galima visus nelegalius migrantus, kurie „buvo pripažinti kaltais dėl kriminalinio nusikaltimo“, taip pat ir tuos, kurie „neteisėtai naudojosi bet kokia programa, susijusia su pašalpų gavimu“.

Šis planas atveria kelią kur kas didesniam deportacijų skaičiui nei prezidento Obamos laikotarpiu. Obamos administracija daugiausia deportuotavo nelegalius migrantus, nuteistus dėl itin rimtų nusikaltimų, o naujosios Vidaus saugumo departamento gairės leis deportuoti platesnę žmonių kategoriją, įtraukiant ir tuos, kurie atliko palyginus smulkius nusikaltimus.

Naujasis planas taip pat leis vietinės policijos vadovybei veikti kaip imigracijos pareigūnams bei išplės skubių deportacijų skaičių. Anksčiau sienos apsaugos ir imigracijos pareigūnai turėjo teisę skubiai deportuoti žmones tik 100 mylių nuo sienos atstumu ir tik tuos, kurie šalyje yra mažiau nei 14 dienų. Naujoji tvarka leis skubiai deportuoti bet kurioje JAV vietoje esančius asmenis, kurie šalyje yra neilgiau nei dvejus metus.

Parengta pagal Independent.co.uk informaciją





Susiję

Šiaurės Amerika 7856322058237053545

Rašyti komentarą

item