D. Trumpas pranešė, ką nominuoja į laisvą Aukščiausiojo teismo vietą

JAV prezidentas Donaldas Trumpas priėmė sprendimą, ką skirs į laisvą Aukščiausiojo teismo teisėjo vietą. Šią vietą užimti jis pasiūlė Kol...

JAV prezidentas Donaldas Trumpas priėmė sprendimą, ką skirs į laisvą Aukščiausiojo teismo teisėjo vietą. Šią vietą užimti jis pasiūlė Kolorado federalinio apeliacinio teismo teisėjui Neilui Gorsuchui.

Laisva vieta Aukščiausiajame teisme atsirado po to, kai praeitais metais mirė teisėjas Antoninas Scalia, gynęs religinę laisvę ir balsavęs prieš prievartinį vienalyčių „santuokų“ įteisinimą visose valstijose. D. Trumpas rinkimų kampanijos metu rinkėjams davė pažadą, jog į jo vietą nominuos tokio paties požiūrio teisėją.

49-erių Neilas Gorsuchas, kurio kandidatūrą dabar turi patvirtinti Senatas, yra pažodinio Konstitucijos interpretavimo šalininkas, manantis, kad reikia stengtis suprasti, kokią intenciją turėjo ją parašę asmenys, o ne naudoti evoliucionistinę interpretaciją, sukuriant vis naujas „teises“, neturinčias nieko bendro su Konstitucijoje numatytomis teisėmis ir prigimtine teise.

N. Gorsuchas praeityje pasižymėjo nuosekliu religinės laisvės gynimu, parama negimusios gyvybės apsaugai ir prieštaravimu eutanazijai. Vienoje iš bylų jis palaikė krikščionių valdomą parduotuvę, kuri dėl savo religinių įsitikinimų nenorėjo darbuotojų sveikatos draudime mokėti už kontraceptines priemones. Jis taip pat palaikė Mažųjų vargdienių seseris, pasipriešinusias vertimui kompensuoti savo įstaigų darbuotojams kontraceptines priemones.

2009 metais Gorsuchas parašė knygą Savižudybės su gydytojo pagalba ir eutanazijos ateitis, kurioje teigia, kad žmogaus gyvybė yra neįkainojama, o tyčinis žudymas - visada blogai. Prinstono universiteto leidykla, išleidusį knygą, ją vadina „visapusiškiausiai argumentuotu kada nors išleistu veikalu prieš eutanazijos ir savižudybės su gydytojo pagalba legalizavimą“.

Praeitais metais N. Gorsuchas taip pat parėmė Jutos gubernatorių Gary Herbertą, kai jis siekė panaikinti finansavimą didžiausią abortų tinklą JAV valdančiai ir abortais nužudytų kūdikių kūnų dalimis prekiaujančiai Planuotos tėvystės organizacijai. Komentuodamas Aukščiausiojo teismo sprendimą Roe prieš Wade byloje, visoje šalyje priverstinai įteisinusią abortus, N. Gorsuchas pareiške, kad nėra jokio „konstitucinio pagrindo“ motinai suteikti daugiau teisių nei jos negimusiam kūdikiui.

Aukščiausiasis teismas yra ypač svarbi institucija, kuria naudojasi aktyvistai, siekiantys per teismo sprendimą, o ne įstatymų priėmimą įtvirtinti naujas „žmogaus teises“, tarp kurių ir „teisė“ į abortą bei vienalytes „santuokas“. Kadangi teisėjais čia tampama iki gyvos galvos, o teismo sprendimai privalomi visoms valstijoms, naujų teisėjų paskyrimas turi itin didelę svarbą.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją


Susiję

Šiaurės Amerika 6021042209893906330

Rašyti komentarą

item