Ar naujasis Vaiko teisių apsaugos įstatymas pakeis situaciją iš esmės?

Kaip Seimo narė Agnė Širinskienė replikuoja savo Veidaknygėje, rengiant „Vaiko nemušimo“ įstatymą būta „ne tik diskusijų Socialinių rei...

Kaip Seimo narė Agnė Širinskienė replikuoja savo Veidaknygėje, rengiant „Vaiko nemušimo“ įstatymą būta „ne tik diskusijų Socialinių reikalų ir darbo ministerijoje, bet ir aiškių, e-paštu išsiuntinėtų nuorodų žiniasklaidai, ką ir kaip skelbti, ką ir kada kviestis į laidas“.

Jūsų dėmesiui – Rūtos Janutienės laida „Nuoga tiesa“ („Lietuvos ryto“ televizija), kurioje neeilinės Seimo sesijos išvakarėse buvo aptarti ir kitądien, vasario 14-ąją, priimtų Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo užkulisiai.

Šioje (žiūrėti ČIA) laidoje pasisakyti turėjo galimybę ir dauguma tų, kurių, kaip paviešino Rūta Janutienė, savo laiške, skirtame nuomonės formuotojams, Seimo narė Dovilė Šakalienė „kviestis į laidas tas dvi savaites nerekomendavo“.


Susiję

Šeimos politika 1968410056870786476

Rašyti komentarą

5 komentarai

Anonimiškas rašė...

joo,apsidairau ir nesuprantu kur mes gyvename?Ar šakalienė gali nurodinėti žurnalistams?Ar niekas nesiims jos veiksmų tirti?O Širinskienės, taip reklamuojamas naujas ir pataisytas įstatymas iš esmės NIEKUO nesiskiria nuo to, kurį šakalienė prastūminėjo.Beje laidoje buvo išsakyta mintis esą šakalienė šantažuoja valstiečius,kad jeigu tie nepasirašys to įstatymo,tai ji išeis iš frakcijos ir išsives savo žmones.Taigi,jeigu Siemo nariai yra šantažuojami priimti įstatymą(apie kurį absoliučiai NIEKO nebuvo kalbėta prieš rinkimus)ar niekas nesiims tirti šakalienės veiksmų ir,ar šioje vietoje nenukenčia tų pačių rinkėjų interesai?

Anonimiškas rašė...

Galioja, dėsnis jei eini iš proto tai ir išeisi,to dar nebuvo nėra niekada nebus, kad priėmus įstatymą viskas susitvarkytu, o pamišėliai Donkichotai, kiti turi slaptų tikslų, taip galvoja, yra Dešimt Dievo įsakymų, pačio Dievo ar visi jų laikosi?, tai ar gali laikytis kažkokio dvikojo padaro, neprotingų ir nelogiškų skurtų įstatymų.

Nežiniukas rašė...

Panašu, kad prisiartino tamsusis liberal-homunistų siautėjimo metas. Bet, kaip ir kiekvienas siautėjimas, taip ir šis turės pabaigą.

Jeigu valstybinės insitucijos pradės psichologinio, ar garbės pažeidimo smurto pagrindu atiminėti vaikus iš padorių šeimų, nes jos iš esmės nevykdys valstybinės ideologijos ir mokys savo vaikus kriškčioniškųjų arba doros kelio vertybių, tai tokie darbuotojai turėtų gerai pamąstyti, kaip jų veikla bus įvertinta ateityje.

Tikiu, kad ateis metas, kai tokie žmonės bus teisiami kaip padarę nusikaltimus žmogiškumui. Tikrai nepadės jų teisinimaisi, esą jie tik vykdė teisėtus įstatymus.

Žydus nacistai irgi nešaudė nelegaliai. Visi jų veiksmai buvo legalūs ir teisėti. Bet tai jų neišgelbėjo nuo atpildo, nes tokie nužmogėje padarai sau nekėlė klausimo ar teisėtas įstatymas tuo pačiu yra ir teisingas ir ar neprieštarauja žmogiškumui.

Todėl valstybiniai grobikai, išplėšę vaiką iš padorios šeimos, kitokiu, nei fizinio smurto pagrindu, kuris grėsė vaiko sveikatai ir gyvybei, turėtų tokiais atvejais pagalvoti, ar be Judo grašių neužsidirbs ir ateities kartų paniekos, panašiai kaip savo laiku stribai.

Remigijus rašė...

Iš tavo burnos - Dievui į ausį!

Remigijus rašė...

Kas yra "situacija"?

item