Vokietijos vyskupas: Komuniją teikti nekatalikams gali būti leista jau šiais metais

Vokietijos vyskupas Franzas-Josefas Bode pareiškė manantis, kad Šventąją Komuniją jau netrukus nevaržomai priimti galės ir nekatalikai. ...

Vokietijos vyskupas Franzas-Josefas Bode pareiškė manantis, kad Šventąją Komuniją jau netrukus nevaržomai priimti galės ir nekatalikai.

Osnsbriuko miesto vyskupas interviu portalui Evangelical Press Service teigė, jog „nėra utopiška“ tikėtis, kad jau 2017 metais katalikai ir protestantai galėtų bendrai priimti Komuniją.

Kaip teigiama interviu, daugybė protestantų jau ir dabar katalikų bažnyčiose priima Komuniją kartu su savo sutuoktiniais katalikais. „Turime suteikti pagrindimą tam, kas jau ir taip egzistuoja“, - argumentavo vyskupas.

„Kadangi minime Reformacijos metines, atrodo pats laikas išsiaiškinti, kaip turėtų atrodyti ateities Bažnyčia“, - tęsė vyskupas, toliau kalbėdamas apie jungtinę Katalikų ir Protestantų Bažnyčią. 

Iš šių pareiškimų matyti, jog vyskupas Bode mano, kad Katalikų Bažnyčios mokymas apie Komuniją gali būti keičiamas tam, kad būtų sukurtas pagrindas interkomunijai su protestantais.

Katalikų Bažnyčia Šventąją Komuniją laiko sakramentu, kurį gali priimti tik malonės būklėje esantys katalikai. Katalikai tiki, kad duona ir vynas Mišių metu yra perkeičiami į Kristaus kūną ir kraują. Tuo tarpu liuteronai Vokietijoje ir kitos protestantų denominacijos teigia, jog komunija yra paprasčiausias duonos laužymas, kuriuo siekiama atminti tokį patį Kristaus veiksmą.

Liberalūs Vokietijos ir kai kurių kitų šalių vyskupai jau kurį laiką siekia interkomunijos su nekatalikais, nepripažįstančiais katalikų mokymo, įteisinimo. Tam dar daugiau dėmesio imta skirti po popiežiaus Pranciškaus vizito į Švediją, kur jis dalyvavo ekumeniniuose renginiuose, kuriais pradėta minėti Reformacijos pradžios 500 metų sukaktis.

Anksčiau vyskupas Bode yra išreiškęs savo simpatiją homoseksualiems santykiams bei pritarimą, kad išsiskyrę ir civilinę sąjungą sudarę asmenys galėtų priimti Komuniją. Jis siūlė kunigams nesakyti kohabituojančioms poroms, kad jos gyvena nuodėmės būklėje, taip pat ragino gėjų poroms teikti „privačius palaiminimus“.

Sausio 18-25 dienomis Bažnyčia minės „Maldos savaitę už krikščionių vienybę“. Ne vienas vatikanistas išreiškė manymą, kad būtent tada gali pasirodyti popiežiaus pareiškimas dėl interkomunijos su nekatalikais. Tačiau kol kas tai tik spėjimai.

Šiais metais minint 500-asias protestantizmo metines, Popiežiškoji krikščionių vienybės taryba paskelbė dokumentą, kuriame Liuteris vadinamas „evangelijos liudytoju“. Šie žodžiai akivaizdžiai prieštarauja ligtolinei Bažnyčios pozicijai nuo XVI amžiaus ir neigia faktą, kad Liuteris neigia daugelį svarbiausių Katalikų Bažnyčios dogmų.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją



Susiję

Religija 8196211467537166919
item