Vidas Rachlevičius. Ką parodė Prezidento Donaldo Trumpo inauguracija?

Dalinamės žurnalisto Vido Rachlevičiaus tekstu, paskelbtu jo asmeninėje Facebook paskyroje. *** Prezidento Donaldo Trumpo inaugur...

Dalinamės žurnalisto Vido Rachlevičiaus tekstu, paskelbtu jo asmeninėje Facebook paskyroje.

***

Prezidento Donaldo Trumpo inauguracija ir parodė, kad Amerikos ir kitų Vakarų šalys visuomenės yra stipriai susiskaldžiusios, o tiksliau – dirbtinai suskaldytos, nes radikalaus liberalizmo, vadinamosios įvairovės, genderizmo bei bendrų tualetų idėjos buvo diegiamos ne bendru visuomenės sutarimu: kol tradicines vertybes išpažįstanti visuomenės dalis santūriai gūžčiojo pečiais, kita pusė okupavo teritoriją po teritorijos. Įvairūs ženklai rodo, kad visuomenės stovi ant realių ir pavojingų vidinių konfliktų slenksčio.

Galima konstatuoti, kad JAV visuomenėje diskusijos dėl vertybių jau nebėra, o vyksta stipri ideologinė-vertybinė-kultūrinė priešprieša ir, regis, nėra jokio pagrindo tikėtis, kad skirtingų pusių pozicijos gali suartėti. Taigi, ateities scenarijus yra gana pavojingas: kas – ką? O svarbiausia – kaip?

Pagrindinė konflikto kurstytoja yra mainstream‘inė JAV ir kairuoliška Europos žiniasklaida, kuri ne tik nebesilaiko profesinių standartų, bet jau nusirito iki prasto skonio patyčių ir dr. J. Goebbelso propagandos lygio. Iš Lietuvos daug kas nematyti, bet šios dienos pasaulinės spaudos D. Trumpo karikatūros primena Antrąjį pasaulinį karą ir tai, kaip sąjungininkų spaudoje dailininkai vaizdavo Hitlerį.

Iš pirmo žvilgsnio atviras D. Trumpo karas su nesąžininga ir neobjektyvia žiniasklaida gali pasirodyti savižudiškas, bet jis neturi kito pasirinkimo, nes liberalioji žiniasklaida trykšta zoologine neapykanta jam ir viskam, kas su juo susiję, todėl jokio objektyvumo jis negali tikėtis, ir reali alternatyva yra 20 mln. jo „Twitter“ paskyros sekėjų.

Štai ne koks nors portaliūkštis ar blogeris, o vienas didžiausių JAV TV kanalų ABC per tiesioginę inauguracijos transliaciją D. Trumpo kalbą prilygino Hitlerio kalboms, po to melagingai (kaip ir didžioji dauguma JAV žiniasklaidos) teigė, kad D. Trumpas iš Ovalinio kabineto pašalino M.L. Kingo biustą ir pan. Nors tas biustas visą laiką buvo savo vietoje, o nuotraukoje jį buvo užstojęs slaptosios tarnybos pareigūnas. Regis, tik žurnalas „Time“ atsiprašė mažomis raidelėmis… Ta pati žiniasklaida, prilygindama savo prezidentą Hitleriui, apsimetė nepastebėjusi, kad D. Trumpo kabinete atsirado sero W. Churchillio, kuris buvo pagrindinis JAV sąjungininkas kovoje su nacizmu, biustas, pašalintas B. Obamos.

Situacija ir apgailėtina, ir grėsminga, nes dėl žiniasklaidos transformacijos, kai ji jau ne praneša apie įvykius, o pati juos kuria, visuomenė nebegali sužinoti, kas iš tikrųjų vyksta. Taip atverta galimybė didžiulėms manipuliacijoms visuomenės nuomone. Visa tai aklai copy-paste‘ina ir mūsų žiniasklaida, o „Facebooke“ veikia bandos instinktas – „pavarom ant D. Trumpo“.

Laikydamasi naujųjų neapykantos D. Trumpui standartų, mainstream‘inė žiniasklaida nušvietė ir „Moterų maršą“, parodžiusi tik jo rožinę pusę. Tačiau net kelios garsios JAV moterų teisių aktyvistės pripažino, kad moterys praleido gerą progą pasisakyti, nes Vašingtone tas maršas virto idėjiniu chaosu, agresyviu leftistiniu jovalu su daugiatūkstantinės minios akivaizdoje riebiausiai besikeikiančia Madonna ir silikoninėmis vaginomis apsitaisiusiomis klykiančiomis moterėlėmis, kurios mažesnėmis šio organo versijomis dar buvo „papuošusios“ ir savo vaikus. Ta „progresyvioji“ visuomenės dalis aiškiai ir agresyviai pasisakė už visuomenę be tradicinių vertybių ir stabdžių, už vaizdžiai kalbant, upę be krantų.

Visa tai man labai priminė pernai Vilniuje vykusias „Baltic Pride“ eitynes, kuriose nemačiau nė vieno pažįstamo ar plačiai žinomo gėjaus. Regis, ten susirinko tik visoks „neformatas“ ir jokios gyvenimo patirties bei supratimo neturintis jaunimėlis, kuriam svarbiausia smagiai patriukšmauti ar šunį aprengti vaivorykštės spalvų marškinėliais. Nesiginčiju – laisvė yra cool!

Įdomu pastebėti, kad kai B. Obamos kadencijų metu kairysis liberalizmas ir vadinamoji įvairovė buvo stumiama į visas JAV gyvenimo sritis, su tuo nesutinkantys D. Trumpo rinkėjai – „tamsūs, neišprusę homofobiški rasistai ir seksistai“ – nedaužė langų ir gatvėse nedegino automobilių, bet kai nusprendė, kad to jau pakaks, kad tai yra kelias į susinaikinimą, pasisakė per rinkimus. Su tuo, regis, neketina taikstytis agresyvieji leftistai. Jų oponentai, ačiū Dievui, kol kas tyli ir į konfliktus nesivelia, bet ar taip bus visą laiką?

Susiję

Vidas Rachlevičius 2055277107010891326
item