Vengrija stengsis uždaryti G. Soroso finansuojamas organizacijas

Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas pareiškė, kad Vengrija stengsis, jog visos šalyje veikiančios nevyriausybinės organizacijos, susijus...

Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas pareiškė, kad Vengrija stengsis, jog visos šalyje veikiančios nevyriausybinės organizacijos, susijusios su milijardieriumi George'u Sorosu, užsidarytų.

Šalis „panaudos visus turimus įrankius“, kad uždarytų visas nevyriausybines organizacijas, finansuojamas G. Soroso, kuris „tarnauja globaliems kapitalistams ir nacionalinėms vyriausybėms bando primesti politinį korektiškumą“, pareiškė ir valdančiosios Fidesz partijos viceprezidentas Szilardas Nemethas. 

Jis taip pat pridėjo, kad būtent dabar pasaulyje tam palankiausios sąlygos, nes Donaldas Trumpas išrinktas JAV prezidentu.

Viktoras Orbanas, pirmasis Europos vadovas, viešai parėmęs D. Trumpo kampaniją, susilaukė Europos Komisijos ir Baracko Obamos administracijos kritikos dėl to, kad, kaip pats teigia, siekia sukurti „neliberalią valstybę“. 2014 metais Orbanas asmeniškai pavedė valstybinei audito agentūrai ištirti šalyje veikiančius fondus, finansuojamus Norvegijos, ir pareiškė, kad iš užsienio finansuojamos vadinamosios pilietinės visuomenės grupės yra tik priedanga „apmokamiems politiniams aktyvistams“.

Vengrijos premjeras jau daugybę kartų yra ypač pabrėžęs, kokią žalą valstybei daro nevyriausybinės organizacijos, finansuojamos verslo magnato, finansų rinkų spekulianto G. Soroso, visame pasaulyje remiančio globalistines iniciatyvas.

Praeitais metais nutekinti G. Soroso valdomo Atviros visuomenės fondo dokumentai atskleidė, kaip išleidžiant šimtus milijonų JAV dolerių kairiųjų iniciatyvų paramai kišamasi į valstybių vidaus politiką visame pasaulyje. Dokumentai parodė daugiamilijoninę Soroso paramą naujajai Europos Sąjungos pabėgėlių politikai, siekiant Europą užgriuvusią imigracijos krizę paversti „naująja norma“ ir „pastovia būsena“.

Jie taip pat atskleidė, kaip Sorosas sėkmingai spaudė JAV prezidento B. Obamos administraciją padidinti į šalį kasmet priimamų pabėgėlių skaičių, nurodinėjo Hillary Clinton, kaip elgtis užsienio politikoje, siekia pakeisti abortus draudžiančių šalių įstatymus, užčiaupti islamo kritikus bei kišasi į Europos šalių rinkimus.

Donaldas Trumpas rinkimų kampanijos metu taip pat apkaltino G. Sorosą buvimu dalimi „globalios jėgos struktūros, atsakingos už ekonominius sprendimus, kurie nuskurdino mūsų [JAV] viduriniąją klasę, apiplėšė mūsų šalį ir šiuos pinigus perkėlė į saujelės didžiųjų korporacijų bei politinių darinių kišenes“.

Parengta pagal Bloomberg.com informaciją


Susiję

Pasaulis 7078215385787914411

Rašyti komentarą

2 komentarai

Pikc rašė...

Pagarba vengrams! Net pavydas ima...

Anonimiškas rašė...

Kažkodėl mes negalim perimti gerų dalykų

item