Vatikanas išleido pašto ženklą su Liuterio atvaizdu

Jei šiais metais iš Vatikano gausite laišką, nenustebkite ant jo pamatę Martyno Liuterio veidą. Vatikano filaletijos ir numizmatikos tarn...

Jei šiais metais iš Vatikano gausite laišką, nenustebkite ant jo pamatę Martyno Liuterio veidą. Vatikano filaletijos ir numizmatikos tarnyba išleido Vatikano pašto ženklą, pagerbiantį Martyną Liuterį, prieš 500 metų atsiskyrusį nuo Katalikų Bažnyčios.

Vatikanas reguliariai išleidžia pašto ženklus, monetas ar atminimo medalius, siekdamas įamžinti ypatingus įvykius, tokius kaip ypatingos popiežiaus kelionės ar šventųjų metų paskelbimas. Nuspręsta įamžinti ir pagerbti Liuterį bei protestantų reformaciją, nors šie metai žymi ir 100-ąsias Švč. Mergelės Marijos apsireiškimo Fatimoje metines.

Paprastai asmenys, vaizduojami pašto ženkluose, yra paskelbti šventaisiais. Pastaruoju metu taip pagerbta buvo Teresė iš Kalkutos, Jonas Paulius II bei Jonas XXIII. Tuo tarpu Liuteris ne tik nėra šventasis, bet ir Bažnyčios pasmerktas kaip eretikas, siekęs jos griūties.

Nors Vatikanas yra paminėjęs įvykius ar žmones, tiesiogiai nesusijusius su religija, pavyzdžiui, Čarlį Čapliną ar Berlyno sienos griūtį, Liuterio veikla turėjo labai aiškų religinį turinį, nukreiptą prieš Katalikų Bažnyčią. 

Praeitais metais popiežius Pranciškus apsilankė Lunde, Švedijoje, ir dalyvavo 500-ųjų Reformacijos metinių minėjime. Jis taip pat Vatikane surengė ekumeninį renginį su liuteronais, kurio metu buvo įšstatyta Martyno Liuterio skulptūra. Be to, Pranciškus yra kalbėjęs apie galimybę liuteronams priimti Komuniją, o jo vadovaujama Vatikano tarnyba neseniai Liuterį pavadino „Evangelijos liudytoju“.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją


Susiję

Religija 1120928182970050431
item