T. May vizitas: Jungtinė Karalystė ir JAV patvirtino savo įsipareigojimus NATO

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ir Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė Theresa May patvirtino įsipareigojimus NATO po derybų Bal...


JAV prezidentas Donaldas Trumpas ir Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė Theresa May patvirtino įsipareigojimus NATO po derybų Baltuosiuose rūmuose. T. May patikino, kad JAV prezidentas visiškai palaiko NATO.

Abu lyderiai pabrėžė savo ketinimus kurti naujus prekybinius santykius, kurie atitiks abiejų šalių interesus.

„Mūsų abiejų tautų ir abiejų šalių ateityje laukia puikūs laikai“, - sakė D. Trumpas.

Sutikęs T. May Baltuosiuose rūmuose, D. Trumpas pirmiausia jai parodė Vinstono Čerčilio biustą, kurį sugrąžino į Ovalinį kabinetą po inauguracijos. Šį biustą iš kabineto buvo pašalinęs Barackas Obama.

Per spaudos konferenciją T. May taip pat perdavė pakvietimą karalienės Elžbietos II vardu aplankyti Jungtinę Karalystę su atsakomuoju vizitu.

„Turiu garbės perduoti jums ir jūsų sutuoktinei kvietimą Jos Didenybės karalienės Elžbietos II vardu aplankyti Jungtinę Karalystę šiais metais su atsakomuoju vizitu“, - sakė T. May.

Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė T. May penktadienį atvyko į Baltuosius rūmus derybų su JAV prezidentu Donaldu Trumpu. Ji yra pirmoji pasaulio lyderė, susitikusi su D. Trumpu po jo inauguracijos.


Susiję

Šiaurės Amerika 144844453440261333

Rašyti komentarą

item