Seime pritarta siūlymui mažinti Seimo narių skaičių ir rinkimus perkelti į pavasarį

Seimo Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis pristatė Konstitucijos 55 ir 57 straipsnių pataisų projektą, k...

Seimo Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis pristatė Konstitucijos 55 ir 57 straipsnių pataisų projektą, kuriuo siūloma sumažinti Seimo narių skaičių bei pakeisti rinkimų datą.

Teikiamu projektu Seimo narių skaičių siūloma mažinti nuo 141 iki 101, o Seimo rinkimus rengti Seimo narių įgaliojimų pabaigos metais ne spalio, bet kovo mėnesio antrą sekmadienį. Taip pusmečiu sutrumpėtų dabartinio Seimo narių kadencijos laikas.

Projektui po pateikimo pritarė 67, prieš balsavo 22, susilaikė 34 Seimo nariai. Pagrindiniu šio klausimo svarstyme paskirtas Teisės ir teisėtvarkos komitetas, taip pat bendru sutarimu pritarta pasiūlymui šį projektą pavesti svarstyti ir Konstitucijos komisijai.

Po svarstymo Teisės ir teisėtvarkos komitete bei Konstitucijos komisijoje į plenarinių posėdžių salę pataisos turėtų sugrįžti Seimo pavasario sesijoje.


Susiję

Politika 3033121815394297396

Rašyti komentarą

9 komentarai

Anonimiškas rašė...

Beprasmiai bereikšmiai dalykai, skamba madingai, o naudos tik nuostolis, bet vadas triumfuos padaręs liaudžiai patinkančius darbus,po kiek laiko jo darbų tikslas tikrai paaiškės.

Pikc rašė...

Aš tai irgi skaitau, kad če kremleus agentū samokslas.

Paulius S.V. rašė...

Anonimiškas - tai beprasmiai bereikšmis dalykas, skamba madingai, bet karksi kaip varna, iš tokios naudos tik nuostolis, jis triumfuoja pasislėpęs, nes liaudies nekenčia ir visus niekina, bet jo darbų tikslas aiškus.

Anonimiškas rašė...

Aha, blogai... Geriau rūkalus nuo kasų nukabintų...

Anonimiškas rašė...

Klausimas „101 ar 141?“ yra visiškai antraeilis, lyginant su pačia rinkimų sistema. O pastaroji juk kaip tik ir nesvarstoma – esminiai svarstymai nukeliami į neapibrėžtą ateitį. Gal ir neatsitiktinai vežimas pastatomas prieš arklį tam, kad ateityje kai kurie sistemos keitimai taptų nelabai įmanomi. Štai perėjimas prie 6-7 regioninių proporcinių apygardos sistemos 101 vietų Seime dar įmanomas – apygardų dydžio vidurkis beveik nenukristų žemiau kritinės 15 mandatų ribos (dar mažesnės apygardos nebeužtikrina proporcingo atstovavimo, tuo paneigiant patį atstovavimo principą). Tačiau dabartinės mišrios lygiagrečiosios sistemos proporcinės dalies transformavimas į 6-7 regionines apygardas jau tampa visiškai neįmanomas 50 proporcinių mandatų atveju (vidurkis tesiektų 7-8 mandatus).

linalk rašė...

su mažiau Seimo narių bus lengviau Konstituciją kaitaliot.Brrrr...

Pikc rašė...

Taigi su dvasiomis pasitaręs KT ir iki šiol tą Konstituciją "išaiškindavo, kaip reikia" nepriklausomai nuo Seimo narių skaičiaus. :)

Anonimiškas rašė...

tai bus dar lengviau. Ar nuo to geriau? O prie KT nera ko kabinetis - bet kokia KT nuomone lengvai iveikiama :
1. i ji nesikreipiant.
2. Pakeitus teise, kuria nepatinkanciu budu aiskino KT.

Tokiems parlamentaru skaiciaus mazintoju entuziazmo palaikytojams reiketu prisipazinti, kad logiskas, nuoseklus ir tinkamas ju pozicijos igyveninimas butu vieno caro paskyrimas. Pigu, efektyvu ir jokiu debatu (net ir prakutusioje prastuomeneje vadinamu bereikalingais gincais).

Pikc rašė...

Va, kas patinka, tai logiškas, pagrįstas beigi itin "entelektalus" argumentavimo būdas. Sakyč, iki pilno paveikslo dar reiktų ką nors apie Adolį ir halakaustą parašyti - kad jau TIKRAI niekam neliktų abejonių dėl tamstos pozicijos teisingumo. :)

item