Prie JAV ambasados surengta prezidento Donaldo Trumpo palaikymo akcija

V. Andrulevičiūtės (LRT.lt) nuotrauka Antradienį prie JAV ambasados Vilniuje surengta naujojo JAV prezidento palaikymo akcija, kuri...

V. Andrulevičiūtės (LRT.lt) nuotrauka

Antradienį prie JAV ambasados Vilniuje surengta naujojo JAV prezidento palaikymo akcija, kurioje dalyvavo ir jaunimo sambūrio „Pro Patria“ nariai.

„JAV išrinko naująjį prezidentą, gerbiame amerikiečių demokratinį apsisprendimą. Turime priprasti prie to, kad tai yra naujasis JAV prezidentas, kuriam mes norėsime prisiskambinti, kai mums grės išorinė grėsmė. Užuot talžę, daužę ir kritikavę, ieškokime būdų, kaip prie jo prieiti, sukurti santykius. 

Dėl to mes esame čia ir sakome: Lietuvoje yra D. Trumpo draugų, matome Amerikos lyderystę Europoje ir toliau, norime, kad ji ir toliau liktų Europos saugumo garantu.“, – LRT.lt teigė akciją organizavęs Seimo narys Laurynas Kasčiūnas.

Jo teigimu, D. Trumpui svarbu žinoti, jog sąjungininkai supranta jo norą dalytis našta, todėl planuojamas didinti iki 2,5 proc. BVP finansavimas gynybai yra žinia, kad esame ne tik sąjungininkai, bet ir pasirengę kartu prisiimti atsakomybę už Europos saugumą.

„Mums visiems reikia susitaikyti su tuo, kad D. Trumpas yra demokratiškai išrinktas JAV Prezidentas ir agresijos iš Rytų akivaizdoje mes skambintume jam ar jo komandai, o ne Madonai ar kitiems protestuotojams Amerikos gatvėse. Nereikėtų to pamiršti. Kairiųjų jėgų nevaldomi protestai kartu su antiamerikietiška isterija gali atitolinti Ameriką nuo Europos.

Manau, reikia baigti chaosą, kuris yra susijęs su jo asmenybe ir kurti normalius politinius santykius. Mes pernelyg daug investavome į Hillary Clinton aplinką, galvojome, kad ji laimės tuos rinkimus, ir tai yra mūsų didžioji klaida. Investuoti diplomatiškai į poną Trumpą pradėjome per vėlai“, – LRT.lt sakė L. Kasčiūnas.

Parengta pagal www.lrt.lt publikaciją


Susiję

Užsienio politika 1929610963414513096
item