Krašto apsaugos ministras: pasikeitus JAV prezidentui, abejonių dėl NATO išlikimo neturėtų būti

Raimondas Karoblis, Propatria.lt nuotr. „Užuot reiškę abejones, kas bus kadenciją pradėjus prezidentui D. Trumpui, turėtume daryti visk...

Raimondas Karoblis, Propatria.lt nuotr.
„Užuot reiškę abejones, kas bus kadenciją pradėjus prezidentui D. Trumpui, turėtume daryti viską, kad jas išsklaidytume savo darbais“, – taip LRT RADIJO laidoje „LRT Aktualijų studija“ teigė krašto apsaugos ministras Raimondas Karoblis.

Abejonių dėl NATO pasikeitimo ar išlikimo neturėtų būti, sako krašto apsaugos ministras. R. Karoblis pažymi, kad D. Trumpas savo inauguracinėje kalboje pasiuntė žinutę, jog NATO šalys neturėtų kliautis vien Amerika – JAV kariniu požiūriu duoda daugiausia šiai organizacijai, tuo metu Europa neskiria tiek dėmesio.

„Tačiau netrukus buvo ir kita žinutė, pasiųsta JAV gynybos sekretoriaus Jameso Mattiso, kad JAV išlaikys savo įsipareigojimus, išliks viena iš NATO šalių ir greičiausiai – lyderiaujančia šalimi. Kita vertus, per rinkimų kampaniją išsakyta D. Trumpo nuomonė, kad Europa turi investuoti į gynybą daugiau, vertintina pozityviai ir turi būti priimta kaip žadintuvo skambutis.


Susiję

Politika 5769329602770919124
item