Jungtinės Karalystės mokyklose septynmečiams bus dalinamos brošiūros apie transeksualumą

Jungtinės Karalystės švietimo departamentas leido kai kurioms pradinėms mokykloms savo mokiniams dalinti brošiūras, informuojančias api...

Jungtinės Karalystės švietimo departamentas leido kai kurioms pradinėms mokykloms savo mokiniams dalinti brošiūras, informuojančias apie transeksualumą ir lyties keitimo operacijas, praneša The Washington Times.

Brošiūros, pavadintos „Ar galiu tau papasakoti apie gender įvairovę?“, bus dalinamos vaikams nuo septynerių metų amžiaus. Sąvoka gender čia nusakoma ne įprastinė biologinė lytis, bet vadinamoji socialinė lytis, kuomet žmogus esą pats gali pasirinkti, kokia jo lytis (šių priskaičiuojama gerokai daugiau nei dvi).

60-ies puslapių brošiūroje kalbama apie valgymo sutrikimus, depresiją ir autizmą. Tačiau joje taip pat galima rasti ir informaciją apie lyties keitimo operacijas, vaistus, stabdančius lytinį brendimą, bei „korektiškų“ įvardžių naudojimą, kalbant su „transeksualiais“ žmonėmis.

Ji pradedama tokiais žodžiais: „Mano vardas Kitas ir man 12 metų. Gyvenu namuose su savo mama, tėčiu bei šunimi Pickle. Kai gimiau, daktarai mano mamai ir tėčiui pasakė, kad jiems gimė mergaitė, ir pirmuosius kelis gyvenimo metus tėvai mane ir augino kaip mergaitę. Tai vadinama išoriniu lyties priskyrimu gimimo metu. Niekada nebuvau laimingas, kai mane laikė mergaite.“

Po kilusio pasipiktinimo, brošiūros autorius, gėjus aktyvistas C.J. Atkinsonas pasmerkė besipiktinančius, pavadindamas tai „trans-panika“. 

Brošiūra bus pradėta dalinti sausio pabaigoje, nors jos paimti mokiniams ir nebus privaloma.

Parengta pagal Washingtontimes.com informaciją



Susiję

Pažangos ideologija 8660354697971728529

Rašyti komentarą

item