Istoriniame Vašingtono žygyje už gyvybę žygiavo šimtai tūkstančių amerikiečių

44-ame kasmet Vašingtone vykstančiame Žygyje už gyvybę žygiavo šimtai tūkstančių amerikiečių, pasisakančių už gyvybės apsaugą nuo jos pra...

44-ame kasmet Vašingtone vykstančiame Žygyje už gyvybę žygiavo šimtai tūkstančių amerikiečių, pasisakančių už gyvybės apsaugą nuo jos pradėjimo akimirkos ir vaikų teisę išvysti šį pasaulį nepaisant jų tėvų padarytų klaidų ar nenoro prisiimti atsakomybės.

Žygiu taip pat protestuojama prieš Aukščiausiojo teismo sprendimą byloje Roe prieš Wade, paskelbtą prieš 44-erius metus. Šiuo sprendimu visose Jungtinėse Valstijose priverstinai įteisinti abortai ir valstijoms nepalikta teisė pačioms apsispręsti šiuo klausimu.

Šiais metais žygys buvo ypatingas tuo, kad jame pirmą kartą dalyvavo ir kalbą sakė JAV viceprezidentas (visą kalbą anglų kalba galima rasti ČIA). Savo kalboje viceprezidentas Mike'as Pence'as pabrėžė, kad „Amerikoje ir vėl laimi gyvybė“.

Viceprezidentas, cituodamas Nepriklausomybės deklaracijoje įtvirtintas teises į „gyvybę, laisvę ir laimės siekį“, teigė, jog „prieš 44-erius metus mūsų Aukščiausiasis teismas pirmą kartą istorijoje nusigręžė nuo šių laikui nepavaldžių idealų“.

„Tačiau šiandien, praėjus trims kartoms, dėl visų jūsų ir tų daugybės tūkstančių, kurie mus palaiko visoje šalyje, gyvybė Amerikoje ir vėl laimi“, - pareiškė M. Pence'as.

Jis taip pat pareiškė, kad prezidentas Donaldas Trumpas palaiko jų kovą ir kad per savo kadenciją jie kartu stengsis panaikinti finansavimą šimtus tūkstančių abortų kasmet atliekančiai Planuotos tėvystės organizacijai bei atšaukti 1973 m. priimtą sprendimą byloje Roe prieš Wade.

Savo palaikymą žygio dalyviams socialiniame tinkle Twitter išreiškė ir pats prezidentas D. Trumpas, pareikšdamas, kad „visiškai palaiko“ šį žygį. Prieš kelias dienas jis taip pat interviu su ABC News žurnalistu išreiškė savo pasipiktinimą, kad populiarioji šalies žiniasklaida transliavo prieš D. Trumpą nukreiptą Moterų žygį ir nuolat praneša apie panašius renginius, tačiau niekad nepraneša apie Žygį už gyvybę, kuriame dalyvauja šimtai tūkstančių amerikiečių.

Atrodo, kad toks prezidento pareiškimas padėjo, nes pirmą kartą Žygio už gyvybę istorijoje jį transliavo arba apie jį pranešė visos didžiausios JAV žiniasklaidos priemonės. Žygis buvo ir beveik visą dieną buvo populiariausia aptarinėjama tema socialiniuose tinkluose Twitter ir Facebook. Tačiau populiarioji Lietuvos žiniasklaida vis dar ignoruoja tokius įvykius, nors visą savaitę pranešinėjo apie radikalių feminisčių ir kitų kairuolių protestus prieš naująjį JAV prezidentą. Lietuvos gyventojai ne tik nebuvo informuoti apie Vašingtono žygį už gyvybę, bet ir apie kiek anksčiau vykusį Paryžiaus žygį už gyvybę, kuriame dalyvavo per 50 tūkstančių žmonių.

Donaldo Trumpo administracija kol kas laikosi savo pažado ginti už gyvybę nuo jos pradėjimo akimirkos. Jau pirmąją savo darbo dieną Baltuosiuose rūmuose D. Trumpas pasirašė vykdomąjį įsaką, sugrąžinantį ir net išplečiantį vadinamąją Meksiko miesto politiką, uždraudžiančią iš JAV mokesčių mokėtojų pinigų finansuoti užsienio abortus atliekančias ar už jų įteisinimą propaguojančias organizacijas, tokias kaip Tarptautinė planuotos tėvystės federacija. Prie B. Obamos šioms organizacijoms būdavo skiriami šimtai milijonų JAV dolerių.

Praeitą savaitę šalies Atstovų rūmuose taip pat nubalsuota už įstatymą, kuriuo iš mokesčių mokėtojų pinigų nebebūtų finansuojami abortai. Iki tol šis sprendimas Kongreso turėdavo būti kasmet atnaujinamas, o naujuoju įstatymu siekiama tokią praktiką panaikinti ir įtvirtintį pastovią nuostatą, kad iš mokesčių mokėtojų pinigų abortai nėra finansuojami. Kaip paaiškėjo iš naujausios apklausos, tam pritaria ir absoliuti dauguma JAV gyventojų, tačiau jis dar turės būti svarstomas Senate. D. Trumpas pažadėjo pasirašyti įstatymą, jeigu jis pasieks jo stalą.

ČIA galite rasti vaizdo įrašą, kuriame matyti įspūdingas jame dalyvavusių žmonių skaičius.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją


Susiję

Šiaurės Amerika 5085054515714744375

Rašyti komentarą

1 komentaras

Netvarka rašė...

Kas čia per žygis , jei ten nė vienos vaivorykštinės vėliavos nesimato?

item