Ekspertas: Teisinių priemonių apsaugoti vaikus nuo smurto pakanka ir dabar

Po vaiko mirtimi pasibaigusio smurto protrūkio Kėdainiuose vasarį bus šaukiama Seimo neeilinė sesija Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstat...

Po vaiko mirtimi pasibaigusio smurto protrūkio Kėdainiuose vasarį bus šaukiama Seimo neeilinė sesija Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymui priimti. Tačiau baudžiamosios teisės eksperto Petro Ragausko teigimu, teisinių priemonių apsaugoti vaikus nuo smurto pakanka ir dabar.

Komentuodamas sprendimą sušaukti neeilinę Seimo sesiją portalui lrytas.lt P. Ragauskas teigia, kad tokios iniciatyvos yra bereikšmės:

„Man tos iniciatyvos yra panašios į mitą, į bandymą ieškoti pakankamai aiškioje vietoje atsiprašymų ar pabandymų įrodyti, kad reikėtų dar kokių nors įrankių šiai problemai spręsti“, - teigė teisės ekspertas.

Anot P. Ragausko, teisinių priemonių apsaugoti vaikus nuo smurto pakanka ir dabar:

„Apsaugoti vaikams priemonių ir dabar yra pakankamai, jeigu tik būtų valios tai spręsti. Mes turime Baudžiamąjį kodeksą, kuriame yra aiškiai numatytos nusikaltimų sudėtys ir net yra nustatytas kvalifikuojantis požymis, jog auka yra mažametis asmuo“, – portalui lrytas.lt teigė P. Ragauskas.

Teisininko nuomone, Baudžiamasis kodeksas numato atsakomybę ne tik už sunkius sveikatos sutrikdymus, bet ir už nedidelius sužeidimus: „Reikia vienintelio dalyko, kad teisėsaugos institucijos realiame gyvenime tuos straipsnius, kaip nežymus sveikatos sutrikdymas ar fizinio skausmo sukėlimas, taikytų.“

Susiję

Šeimos politika 2259704728969622946

Rašyti komentarą

3 komentarai

Barnevernet rašė...

Nepakanka!

Anonimiškas rašė...

Teisingai pakanka pilnai, galima dar pasakyt yra seniai duota Dešimt pačio Dievo įstatymų, kurių kai kurie taip pat nesilaiko, ir jei neklauso pačio Dievo, tai ko jie gali paklausyt?

Barnevernet rašė...

Nepakanka. Mes rekomenduojame tokias priemone. Gūglinam: Švedai atimant vaikus iš tėvų naudoja granatas

item