Didžiosios Britanijos premjerė: JAV ir JK gali ir vėl pirmauti pasaulyje

Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė Theresa May ruošiasi pirmajam susitikimui su JAV prezidentu Donaldu Trumpu. Politikė žada atkur...

Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė Theresa May ruošiasi pirmajam susitikimui su JAV prezidentu Donaldu Trumpu. Politikė žada atkurti ypatingus Jungtinės Karalystės (JK) ir JAV santykius, informuoja BBC.

Vėliau ketvirtadienį politikė vyksta į Filadelfiją, ji šiame mieste vyksiančiame renginyje, kuriame dalyvaus ir JAV prezidentas D. Trumpas, kreipsis į respublikonų lyderius.

Remiantis pranešimais, T. May pareikš, kad suvereni Didžioji Britanija nori po „Brexit“ stiprinti ryšius su „senomis savo draugėmis“.

Penktadienį T. May susitiks su JAV prezidentu ir bus pirmoji pasaulio lyderė, akis į akį pasikalbėjusi su D. Trumpu Baltuosiuose rūmuose. Manoma, kad pokalbio metu didžiausias dėmesys bus skiriamas aptarti prekybos galimybes po „Brexit“, saugumą, bendradarbiavimą žvalgybos srityje ir NATO ateitį. 

Anot T. May, ji siekia kurti istorinius tarpusavio santykius, paremtus bendromis vertybėmis ir bendrais interesais. Tačiau premjerė teigė nebijosianti su D. Trumpu kalbėti atvirai apie tuos dalykus, dėl kurių politikai laikosi skirtingos nuomonės.


Susiję

Šiaurės Amerika 6747424674884566211

Rašyti komentarą

item