D. Trumpas pasirašė du įsakus, pradedančius kovą su nelegalia imigracija

JAV prezidentas Donaldas Trumpas trečiadienį lankydamasis Vidaus saugumo departamente pasirašė du vykdomuosius įsakus. Vienu iš jų prez...

JAV prezidentas Donaldas Trumpas trečiadienį lankydamasis Vidaus saugumo departamente pasirašė du vykdomuosius įsakus.

Vienu iš jų prezidentas įsakė pradėti sienos su Meksika statybas. Jis nurodė pradėti planuoti, projektuoti ir statyti fizinę sieną su Meksika bei pakartojo, kad už ją susimokėti turės pati Meksika. Įsaku taip pat stiprinama JAV ir Meksikos siena, įsakant pasamdyti papildomus 5000 ją saugančių pareigūnų. 

„Tauta be sienų nėra tauta“, - pareiškė D. Trumpas. „Nuo šiandien JAV susigrąžina savo sienų kontrolę“.

To paties vizito Vidaus saugumo departamente metu D. Trumpas pasirašė ir kitą su nelegalia imigracija susijusį įsaką. Juo panaikintos federalinės dotacijos taip vadinamiems „miestams-šventovėms“, kuriuose vietinė valdžia atsisako prieš nelegalius atvykėlius taikyti imigracijos įstatymus.

„Miestai-šventovės“ pažeidžia federalinius įstatymus, draudžiančius „slėpti ar priglausti neteisėtus atvykėlius, drąsinti ar padėti neteisėtiems atvykėliams patekti į Jungtines Valstijas ir vykdyti konspiraciją remiant ar prisidedant prie minėtų veiksmų“.

Tokie miestai pasižymi didesniais nusikalstamumo rodikliais. Vašingtono, Oregono, Kalifornijos, Kolorado, Pensilvanijos ir Aidaho valstijose yra po daugiau nei penkioliką tokių miestų ar miestelių, suteikiančių prieglobstį nelegaliems atvykėliams. Skaičiuojama, kad Jungtinėse Valstijose tokių vietų yra daugiau nei 300.

Juo taip pat patrigubinamas Imigracijos ir muitinės priežiūros agentūros, kuri gaudo ir deportuoja nelegalius migrantus, biudžetas, įsakoma pasamdyti 10 tūkstančių papildomų imigracijos pareigūnų ir prioretizuojama deportacija tų nelegalių imigrantų, kurie buvo teisti ar kaltinami kriminaliniu nusikaltimu.

Imigracijos į JAV pažabojimas buvo vienas pagrindinių D. Trumpo rinkiminės kampanijos pažadų.


Susiję

Šiaurės Amerika 8479523026638342867
item