Beveik pusė jaunų tunisiečių nori nelegaliai migruoti į Europą

Nauja apklausa rodo, jog 45 procentai jaunų tunisiečių nori nelegaliai migruoti į Europą. Nepaisant to, jog 75 proc. jaunų tunisiečių t...

Nauja apklausa rodo, jog 45 procentai jaunų tunisiečių nori nelegaliai migruoti į Europą.

Nepaisant to, jog 75 proc. jaunų tunisiečių teigia žinantys apie sunkumus, su kuriais Europoje susiduria nelegalūs imigrantai, 45 proc. 18-34 metų amžiaus asmenų vis tiek nori leistis į šią kelionę.

Nelegali migracija Tunise yra laikoma kriminaliniu nusikaltimu, tačiau 57 proc. jaunų tunisiečių pasisako už jos dekriminalizavimą. Tuo tarpu 42 proc. palaiko dabartinius įstatymus, teigdami, jog tai yra efektyvus būdas sulaikyti žmones nuo itin pavojingos kelionės per Viduržemio jūrą.

Apklausos, kurią atliko Tuniso ekonominių ir socialinių teisių forumas, metu buvo apklausti 1168 respondentai.

24 proc, apklaustųjų teigė savo kaiminystėje pažįstantys asmenis, kurie organizuoja nelegalų žmonių gabenimą per jūrą, o 15 proc. tikino, kad jau yra užmezgę kontaktą su šiais asmenimis.

Primename, kad praeitų metų gruodžio 19 d. Anis Amri, nelegalus imigrantas iš Tuniso, Berlyne rėžėsi į minią žmonių Kalėdų mugėje, nužudydamas 12 ir sužeisdamas dar virš 50 žmonių. Liepą tunisietis Mohamedas Lahouaiejis Bouhlelis Nicoje tokiu pačiu būdu nužudė 86 žmones.

Parengta pagal Breitbart.com informaciją


Susiję

Pasaulis 8544227103360917101
item