Austrija reikalaus, kad ES įvestų pabėgėlių priėmimo limitą

Austrija parengė koncepciją, kaip pakeisti migrantų priėmimo Europos Sąjungoje situaciją. Kaip pranešė ketvirtadienį savo tinklalapyje Vo...

Austrija parengė koncepciją, kaip pakeisti migrantų priėmimo Europos Sąjungoje situaciją. Kaip pranešė ketvirtadienį savo tinklalapyje Vokietijos laikraštis „Bild“, Viena reikalaus, kad ES įvestų bendrą visai Europai pabėgėlių priėmimo limitą.

Be to, Austrija siūlys taip pakeisti visą migrantų priėmimo sistemą, kad jie pateiktų prašymus suteikti pabėgėlio statusą, būdami už ES ribų. Kitaip tariant, Vienos nuomone, į Bendrijos šalių teritoriją turėtų patekti tik tie, kurie jau gavo atitinkamą leidimą.

Pagal dabartinę praktiką, užsieniečiai pirma atvažiuoja į Bendrijos šalis, paskui pateikia prašymą ir laukia sprendimo, jau būdami Europoje.

Kaip rašo leidinys, koncepciją parengė Austrijos gynybos ir sporto ministerija. Šios žinybos vadovas Hansas Peteris Doskozilas pareiškė, jog reikia „nutraukti neteisingą Europos politiką pabėgėlių priėmimo srityje“. „Mes visi turime pripažinti ir atvirai pasakyti, kad ES galimybės įkurdinti (užsieniečius) yra ribotos. Mes turime padaryti galą nelegaliam atvykimui“, - sakė ministras.


Susiję

Pasaulis 9016219115414027749
item