A. Širinskienė: Edita Žiobienė turi atsistatydinti dėl neveiksnios Vaiko teisių apsaugos sistemos

Propatria.lt nuotrauka Penktadienį lankydamasi 15min.lt studijoje Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė pareiškė...

Propatria.lt nuotrauka
Penktadienį lankydamasi 15min.lt studijoje Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė pareiškė, kad Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė turinti atsistatydinti arba neeilinės Seimo sesijos metu vasario 14-ąją bus atstatydinta – tokių siūlymų Seimo koridoriuose esą jau dabar girdėti.

„Įstatymiškai jau dabar yra, kad tokį atvejį, kaip dabar įvyko šiomis dienomis, mes užkardytume. Bet kas įvyko? Tarnybos neveikia. Galima būtų kelti klausimą, ir, tarp kitko, Seime aš jau šiandien koridoriuose girdėjau, yra keliamas klausimas, ar nereikėtų kalbėti apie vaiko teisių kontrolieriaus tarnybos vadovės atsakomybę“, – 15min.lt studijoje penktadienį kalbėjo A.Širinskienė.

Jos įsitikinimu, nuo tokio smurto, kokį patyrė keturmetis iš Kėdainių, turėjo jį ginti ne tik smurtą prieš mažamečius draudžiantis Baudžiamasis kodeksas, bet ir Smurto artimoje aplinkoje įstatymas: „Nuo 2011 m. yra sukurtas Smurto artimoje aplinkoje įstatymas, yra Baudžiamasis kodeksas, yra visa ta sistema, kuri turėjo veikti ir funkcionuoti“.

Tačiau vaiko teisių kontrolierė E.Žiobienė su savo apreigomis nesusitvarkė ir dabar turėtų prisimti atsakomybę. „Šiuo atveju aš tikrai manau, kad tas žmogus turėjo pasakyti, kad, taip, aš esu atsakinga, nes sistema iki galo nefunkcionavo. Kažkas kažko nežinojo, kažkas kažko nepasakė. Visos galimybės buvo tą sistemą kurti. Tai yra ne pirma, man atrodo, jos kadencija, bet mes to rezultato neturime“, – sakė A.Širinskienė.

Susiję

Šeimos politika 7827139663990142566
item