74 proc. lietuvių nepritaria tos pačios lyties asmenų partnerystėms

Absoliuti dauguma lietuvių nepritaria siūlymams įteisinti tos pačios lyties „santuokas“ ir partnerystes, ši jų nuomonė per pastaruosius k...

Absoliuti dauguma lietuvių nepritaria siūlymams įteisinti tos pačios lyties „santuokas“ ir partnerystes, ši jų nuomonė per pastaruosius kelerius metus pasikeitė nežymiai, praneša portalas Delfi.lt.

Lietuvos notarų rūmų užsakymu organizacijos „Vilmorus“ atlikta apklausa parodė, jog lietuvių nuomonė apie vienalytes „santuokas“ ir partnerystes nuo 2013 metų beveik nepakito.

80 proc. apklausos dalyvių teigė prieštaraujantys tos pačios lyties asmenų „santuokų“ įteisinimui, o jam pritariantys teigė esą 7 proc. apklaustųjų.

Tuo tarpu vienalytėms partnerystėms nepritaria kiek mažiau - 74 proc. - apklaustųjų, o joms pritarimą išreiškė 11 proc. tyrimo metu apklaustų žmonių.

Nuo 2013 metų nepritariančių vienalytėms „santuokoms“ asmenų sumažėjo nuo 84 iki 80 proc., o vienalytėms partnerystėms - nuo 79 iki 74 proc.

Parengta pagal Delfi.lt informaciją


Susiję

Šeimos politika 8117394052520946988

Rašyti komentarą

23 komentarai

Pikc rašė...

Bet normaliai mąstančių procentas vis dėlto sumažėjo - reiškia, investicijos į agresyvią iškrypėlišką propagandą bent kažkiek atsiperka, tad homunistai tikrai nesustos. Beje, homjaunimo organizacija TJA giriasi, kad su savo ideologija lenda į mokyklas - kas, po galais, juos ten įsileidžia?

Anonimiškas rašė...

Kas kas juos įleidžia ? Viskas labai paprastai - variantas nr. 1: mokykloje yra koks nors jaunas pedagogas priklausantis LBGT, daro spaudimą mokyklos administracijai. Jei vadovas nelabai gaudosi kas per velnias tas LGBT ar nenori problemų (pvz. greit į pensiją) sudaro sąlygas mokykloje organizuoti akciją/susirinkimą ir pan. Todėl tėvai turi sekti TAMO.lt kur yra renginių sąrašas, kad neįlistų LGBT (galima neleisti vaikų jei jie nepilnamečiai ir tai nėra pamoka. O kad tai ne pamoka, tai laiko klausimas, pvz. įves tipo fakultatyvą tema "LGBT....". ). Variantas nr. 2: Švietimo ministerijoje LGBT atstovai (o yra jau tokių) "pramuš" pvz. programų ciklą su kuria keliaus per mokyklas ir nori nenori dalyvaus tada visi nuo pirmoko iki .... Šiaip jau LGBT buvo surengę tokių susitikimų Vilniaus vienoje mokykloje (žr. facebook), beje nedaug dalyvavo, bet mokytojai sėdėjo nelabai suprato kas ir kaip, bet faktas, kad jau lenda. Ir dar aukštaoiose mokyklose jie veikia aktyviau ir tai kaip pastebėjau, kad priklauso nuo dekanatų ir studentų atstovybių...

Anonimiškas rašė...

joo,dėl TJA veiklos mokyklose ir aš vos nuo kėdės nenugriuvau. Pritariu-patys stebėkime ir vaikus informuokime apie tokius "švietėjiškus"projektus .

Augustinas rašė...

O kur mūsų kontrpropaganda? :( Kodėl tik į vienus vartus varoma?

Pikc rašė...

Mano galva, čia iš esmės tas pats, kas anais "prie ruso" laikais klausti "o kur mūsų antisovietinė propaganda?": iškrypėliška propaganda dosniai finansuojama "iš centro", šalia to dar vyksta politinis spaudimas (irgi "iš centro"), o opozicija kriminalizuojama (apšaukiami "heitereis", "hamafuobajs" etc. - plg "liaudies priešai", "kontros" etc.). Na, o vietinė valdžia nori "centro" pinigų ir bijo "centro" sankcijų - todėl ir "į vienus vartus".

Anonimiškas rašė...

Ar Jums neatrodo, kad minėtoji "propaganda" yra visuomenės raidos teigiamas padarinys? Ar žinojot, jog 4/5 homoseksualių asmenų savo paauglystės laikotarpiu yra bandę pakelt prieš save ranką? Ar esat susimąstę, kad Jūsų mintys smarkiai prasilenkiančios su racionalumu nesprendžia problemos, o ją tik didina? Pasakysiu taip: sprendimas yra tik vienas - vaistai, gydantis nuo orientacinių sutrikimų, deja tokie kol kas neegzistuoja, todėl turim taikytis prie aplinkybių, nes aplinkybės prie mūsų niekada neprisitaikys.
Džiaugiuosi nebūdamas LGBT nariu, bet liūdžiu su kiekvienu neobjektyviu komentaru, kurie tik žeidžia ir nieko nedaro.

Pikc rašė...

O, taip - politizuotas iškrypimų "normalizavimas" TIKRAI yra "visuomenės raidos teigiamas padarinys". Tiesa, ta "raida" - priverstinė ir iš esmės yra grįžimas į ankstyvosios bolševikinės Rusijos laikus - bet kam tai rūpi? :D
Ir, be abejo, šuns uodegą vadinti koja yra visiškai racionalu, o štai su tuo nesutikti - jau "iracionalios mintys", kurios "nesprendžia problemos, o ją tik didina". ;)
P.S. Yra daugybė kitų parafilijų - juk kiek "seksualinių mažumų" kenčia, kad nelaikomi normaliais dėl savo polinkio demonstruoti genitalijas ar dėl lytinio potraukio vaikams, gyvūnams, lavonams ir pan. bei negali rengti savo paradų. Štai, kiek "aplinkybių", prie kurių reiktų taikytis - ir dar vaikus nuo mažens "šviesti", kad tai ne tik normalu, bet ir smagu ir šiaip visapusiškai sveikintina praktika.

Anonimiškas rašė...

Taip, reikia, labai reikia kontropropogandos, tik mūsų LRT, yra užimta LGBT, ir iš ten aršiai puola visus, kurie nors kiek pasisako prieš iškrypimą, taip kad nėra švyturio, kuris nušviestų tikrą kelią.

Anonimiškas rašė...

LRT šviesulys?Nejuokinkit.LRT pompastiškai švenčia savo jubilėjus, įskaitant ir veiklą sovietmečiu, ir jų tai nė kiek netrikdo, o tetulės sovietinės žurnalistės gauna apdovanojimus už savo veiklą

Anonimiškas rašė...

NEPRITARIAME.
Tegul nevaikšto gatvėmis ir nereklamuoja savo pažiūrų, kurių absoliuti dauguma gyventojų nepriima.

Anonimiškas rašė...

Va va.. iškart prasideda pasakėlės apie "normalizavimus" ar kitus būdus pateisint savo "ewwww".

Net jeigu "raida" ir būtų priverstinė - džiaugčiausi, nes tai skatina elementarią tarpusavio pagarbą bei toleranciją. Nejaugi Jum geresnis Rusijos modelis - "Pyderas" - neturi teisės gyvent? Homo žmonės buvo visais laikais, tik "prie ruso" jie tą privalėdavo slėpt, nes kitaip nebūtų sulaukę visuomenės pripažinimo. Dažnas tokios grupės asmuo netgi turėdavo priešingos lyties priešingas lytis tik tam, kad nekiltų įtarimas. Normalu? Jei man būtų draudžiama bendraut su mano mergina, aš tikrai nesijausčiau laimingas. Manau ir patsai. Tas pats ir su tais žmonėm, jie tik prašo elementarių žmogaus teisių, nes pakeist savo orientacijos jie fiziškai negali.

"Šiam pasauly visko būna,
Šiam pasauly bus dar visko,
Daug labai keistų dalykų
Atsimerkęs pamatai."

Linkiu ne tik atsimerkt, bet ir išlįst iš tos siauros dėžutės (think out of the box).

P.S. Aš nesakau, kad gerai būt tokios grupės asmeniu - iš tikrųjų tai tragedija, visiška, bet tam, kad palengvintumėm tiems ir taip gyvenimo nuskriaustiems nelaimėliams galim prisidėt kiekvienas.

Augustinas rašė...

Cit.: "Tas pats ir su tais žmonėm, jie tik prašo elementarių žmogaus teisių, nes pakeist savo orientacijos jie fiziškai negali."

Tai kad jie neprašo elementarių, jie reikalauja privilegijų ir įstatymų lengvatų, skirtų savanaudiškiems savo tikslams. Štai kur yra bėda su tais LGBT ideologijos šalininkais. Ir netiesa, kad jie negali pakeisti savo orientacijos, nes jie ją sėkmingai gali pakeisti su psichoterapijos pagalba, jei jie to panorėtų.

Cit.: "bet tam, kad palengvintumėm tiems ir taip gyvenimo nuskriaustiems nelaimėliams galim prisidėt kiekvienas."

Taip, bet jei norime jiems padėti, visų pirma turėtumėm sakyti jiems tiesą apie juos pačius, nes netiesą sakydami, mes jiems visiškai nepadėsim. Antra, galime susimesti pinigų psichoterapeuto paslaugoms apmokėti, jei jie to norėtų. Betgi tie žmonės to visiškai nenori, jiems tik lengvatų ir privilegijų duok, o daugiau nieko jiems tarsi nereikia.

Pikc rašė...

Tai čia standartinė "progresyviųjų" dainelė - bandymai apeliuoti į emocijas (vai vai vai, kokie skriaudžiami vargšiukai - reikia užjausti, t.y. duoti dar daugiau "teisių"), o argumentais šitie veikėjai nei operuoja, nei juos priima. Kiek vertas tas jų "skriaudžiamų mažumų naratyvas", nesunku patikrinti, vietoj homo- įdėjus kitą "mažumą" (pedo-, zoo-, incesto-, nekro- ir t.t. - sąrašas ilgas):
Pvz.
"Nejaugi Jum geresnis Rusijos modelis - pedofilas neturi teisės gyvent? Pedofilų buvo visais laikais, tik "prie ruso" jie tą privalėdavo slėpt, nes kitaip nebūtų sulaukę visuomenės pripažinimo. Dažnas tokios grupės asmuo netgi turėdavo suaugusių partnerių tik tam, kad nekiltų įtarimas. Normalu? Jei man būtų draudžiama bendraut su mano mergina, aš tikrai nesijausčiau laimingas. Manau ir patsai. Tas pats ir su tais pedofilais, jie tik prašo elementarių žmogaus teisių, nes pakeist savo orientacijos jie fiziškai negali." Et voilà. :)
Ir dar keletas progresyviai tolerantiško jaunuolio "išminties perlų":
1. Prievartinis visuomenės grąžinimas prie XX a. pradžios Rusijos bolševikų "viartibiū" yra gerai, "nes tai skatina elementarią tarpusavio pagarbą bei toleranciją".
2. Fakto, kad iškrypimai paskelbti normaliu dalyku politiniu sprendimu, o ne remiantis klinikiniais tyrimais, konstatavimas, yra "pasakėlės", siekiant "pateisint savo "ewwww"".
3. Iškrypėliškos propagandos sklaida ir nukrypimų skatinimas reiškia "palengvin[imą] tiems ir taip gyvenimo nuskriaustiems nelaimėliams".
4. Pats kokio nors reiškinio egzistavimo faktas reiškia, kad jis yra normalus ir visiems aplinkui būtina prie to taikytis. Kitaip tariant, jeigu egzistuoja grupelė, turinti "specifinių lytinių potraukių", jie yra visiškai normalūs (nes egzistuoja), o visa visuomenė privalo jiems pataikauti. Dar kartą priminsiu, kad tų "specifinių potraukių" yra daugybė, tad tai "priverstini raidai link tolerancijos" galo tikrai nebus.
P.S. O bandymas žaisti jau gerokai nuvalkiota Rusijos korta, tuo pačiu propaguojant Rusijos bolševikų požiūrį, atrodo GEROKAI juokingai. :)

Anonimiškas rašė...

@Augustinas homoseksualių asmenų santuoka nėra privilegija, tai žmogaus teisės. Privilegija - nemokėt mokesčių. Nemokėt taip, kaip bažnyčia jų nemoka.

Oo, prašau, prašau pasidalinkit konkrečia nuoroda į tokias psichoterapijas. Labai įdomu būtų pamatyt.

@Pikc o čia jau klysti nuo temos, mes kalbam apie homo. Sulygint Homo su tais visais kitais, kuriuos paminėjai yra mažų mažiausiai kvaila ir žema. Homo - abipusiu susitarimu vykstantis harmoninis ryšys, dar kitaip vadinamas "meile". Pedo, prievartavimas. Uždraust Homo baiminantis Pedo yra tas pats, kas uždraust Hetero, nes jie irgi gali išprievartaut merginas. Beje, gerb., su paskutine žinute Jūs pritarėt "Rusijos modeliui", o tai jau liga. Nebenoriu su Jum diskutuot. Pabandykit pakeliaut, pamatyt gyvenimą iš kito kampo ar dar ką. Sėkmės.

Anonimiškas rašė...

NE iskrypimams, pseudoteisems ir pseudolaisvems del dveju priezasciu: tai kenkia visuomenes kokybinei sandarai. Dar svarbiau - butinas tikras, objektyvus tiesos suvokimas, reikalingas keikvieno indiviod asmeniniam tobulejimo modeliui ir jo savikontrolei tarp kitu visuomenes nariu. Yra Zmogaus tesiu konvencija, taciau kazkodel pamirsta sukurti ir ratifikuoti Zmogaus Pareigu konvencija.

Anonimiškas rašė...

Noreciau pamatyti tuos visus ,,teisiu", ,,laisviu" propaguotojus ir vartotojus musio lauke, jegu vis delto Putino rezimas megintu uzpulti Lietuva, Latvija ir Estija, kaip uzpuole Rytu Ukraina.

Augustinas rašė...

Cit.: "@Augustinas homoseksualių asmenų santuoka nėra privilegija, tai žmogaus teisės. Privilegija - nemokėt mokesčių. Nemokėt taip, kaip bažnyčia jų nemoka."

Santuoka - tiek heterosantuoka, tiek tos pačios lyties santuoka/partnerystė - yra privilegija. Na, arba bent jau užima privilegijuotą padėtį. Tokia privilegijuota padėtis, kokią užima visuomenėje santuoka, tikrai nėra elementari žmogaus teisė. Tai yra privilegija. Visai panaši privilegija yra nemokėti mokesčių, pvz., nemokėti taip, kaip jų nemoka Bažnyčia. Elementari žmogaus teisė yra gyventi kaip nori, kol nekenki sau arba kitiems. :) Tad teisė tuoktis nėra elemantari teisė, bet privilegija. :)

Cit.: "Oo, prašau, prašau pasidalinkit konkrečia nuoroda į tokias psichoterapijas. Labai įdomu būtų pamatyt."

NARTH svetainę Internete pažiūrėkit, tikrai daug sužinosite. :)

P.S. Cit.: "@Pikc o čia jau klysti nuo temos, mes kalbam apie homo. Sulygint Homo su tais visais kitais, kuriuos paminėjai yra mažų mažiausiai kvaila ir žema."

Gerb. Pikc su Jumis nediskutuoja ir neketina diskutuoti. :) Jis jau prisidiskutavo iki kaklo, ir jo visiškai tokios diskusijos nebedomina, nes jam tiesiog nusibodo visi LGBT ideologijos šalininkų neracionalūs argumentai. Tad užuot atsakinėjęs, galėjote ir praleisti šį gerb. Pikc komentarą. :) Blogiau tikrai nebūtų. :)

Pikc rašė...

Gerb. Augustinas labai tvarkingai viską "į lentynėles sudėliojo", tad nelabai yra ką pridurti. Išties, su homjaunimo aktyvistais diskutuoti nėra prasmės, nes, kaip jau minėjau, šitie veikėjai nei operuoja argumentais, nei juos priima.
Vis dėlto, grynai dėl smagumo, atkreipsiu dėmesį į keletą RIMTŲ homjaunuolio nusišnekėjimų:
1. Santuoka kaip "žmogaus teisė" - šitą neargumentuotą deklaraciją gerb. Augustinas jau "suvartė", tad nesikartosiu.
2. "Pedo, prievartavimas" - tai kad ne. :) Prievartavimas yra priverstiniai santykiai, NEPRIKLAUSOMAI nuo "partnerio" amžiaus, lyties ar biologinės rūšies. Jei santykiaujama abipusiu sutikimu - tai, techniškai, ne prievartavimas, o "abipusiu susitarimu vykstantis harmoninis ryšys, dar kitaip vadinamas "meile"". :) Jeigu "homo" yra tiesiog lytinė orientacija ir yra normalu, tai, vadovaujantis ta pačia logika, "zoo", "pedo", "incesto", "nekro" etc. irgi yra tiesiog lytinės orientacijos - ir taip pat normalu. Tą liudiją ir APA (tos pačios kontoros, kuri "normalizavo" homoseksualumą) bandymai pedofiliją paskelbti lytine orientacija, Danijos liberalų balsavimas už zoofilijos legalizavimą, Švedijos jaunųjų liberalų raginimai įteisinti nekrofiliją ir incestą, etc.
3. "Uždraust Homo baiminantis Pedo yra tas pats, kas uždraust Hetero, nes jie irgi gali išprievartaut merginas." - nesu tikras, ar homjaunuolis pats suprato, ką šituo palyginimu norėjo pasakyti. Uždrausti "homo" BAIMINANTIS "pedo"? Tikrai? Beje, pederastai vieni kitus irgi prievartauja, jeigu ką. ;)
4. "su paskutine žinute Jūs pritarėt "Rusijos modeliui", o tai jau liga" - čia jau net pasakyti nėra ką. :D
P.S. Gerb Augustinai, norėčiau porą dalykų Jūsų komentare patikslinti: a) šitą nuokrypų šutvę vadinti "LGBT" jau senamadiška - dabar jie save vadina LGBTQIA... (bus daugiau - kaip ir sakiau, nukrypimų/iškrypimų sąrašas ilgas :)); b) nesu tikras, ar homjaunimo faunos emocijų pliūpsnių lydimas deklaracijas apskritai galima vadinti argumentais - net ir neracionaliais. :)

Anonimiškas rašė...

Dar lietuviai nepritaria mokesčių mokėjimui. Padorumo taisyklių laikymuisi. Kaip matyti iš apklausos - nepritaria netgi savo įstatymjų ir Konstitucijos laikymuuisi. Konstitucijos, kuris deklaruoja ribotą valstybės galią ir tos valstybės pareigą veikti VISŲ piliečių labui. Kai Konstitucija ir ją atitinkantys įstatymai nedraudžia kažkokios ten partnerystės, tai jos drausti ir negalima. O faktiškai esančią privalu sureguliuoti, nes būdama nedraudžiama, tokia partnerystė turi teisę gyvuoti, todėl negali būti ignoruojama, nes tai ne kokių šuniukų, žuvyčių ar medelių reikalai, bet žmonių. Ir tai gali turėti ką nors bendra su šeima, su jos apibrėžimu, o gali neturėti, ne tai svarbu.

Pikc rašė...

Jargau, homjaunuoliai, atsibodote su savo "jaigu aiškei neparašita, kad draudžema, reiške, butina yteisinti!" bei "jaigu kas nors ekzistuoja, tai turi buti teiseta!" marazmu, "pagrįstu" (kaip visada) lozungais ir emocine diarėja. Eikite į delfius ar komsomolkę išsiverkti - čia jūs, nabagai, niekam neįdomūs. ;)
P.S. Jau galite papūtę lūpytes pradėti sklaidytis apie "homo-/pedo-/zoo-/incesto-/pervertofobiją", raCizmą beigi šiaip netoleranciją - ir nepamirškite Adolio paminavoti, nes, kaip žinia, halakaustas ira hamafuobija (http://s1273.photobucket.com/user/Pikc_Kazinkavicius/media/Kalimavicius_20160613_zps1xpw8ljf.jpg.html). :)

Anonimiškas rašė...

Ka dar is faktiniu reiskiniu reikia sureguliuoti?

Anonimiškas rašė...

https://www.youtube.com/watch?v=gwTdagTDua8&t=909s

Pikc rašė...

Plikos nuorodos į jutūbę traktuotinos kaip "spamas" - ir geriausiu atveju ignoruotinos. ;)

item