74 proc. amerikiečių pritaria, kad abortai turėtų būti draudžiami po 12 nėštumo savaitės

Nauja Marist Poll atlikta apklausa rodo, jog dauguma amerikiečių prieštarauja tam, kad mokesčių mokėtojų pinigai būtų naudojami finansuot...

Nauja Marist Poll atlikta apklausa rodo, jog dauguma amerikiečių prieštarauja tam, kad mokesčių mokėtojų pinigai būtų naudojami finansuoti abortams ir nori, kad Aukščiausiasis Teismas priimtų abortus ribojantį sprendimą.

Net 83 proc. apklaustųjų teigė prieštaraujantys mokesčių mokėtojų pinigų naudojimui finansuoti abortams kitose šalyse. 61 proc. taip pat išreiškė prieštaravimą tam, kad iš mokesčių mokėtojų kišenės būtų finansuojami abortai Jungtinėse Valstijose. Taip atsakė net 9 (87 proc.) iš 10 D. Trumpo rėmėjų ir 4 (39 proc,) iš 10 H. Clinton rėmėjų.

Apklausa taip pat parodė, kad šalyje vyrauja konsensusas, jog abortus reikėtų riboti bent jau po pirmojo trimestro. Tam pritaria 74 proc. amerikiečių (55 proc. H. Clinton rėmėjų ir net 91 proc. D. Trumpo rėmėjų). Tarp asmenų, norinčių tokių apribojimų, 74 proc. teigė norintys, kad jie būtų įgyvendinti Aukščiausiojo Teismo sprendimu (tai prilygsta 55 proc. visų amerikiečių).

59 proc. apklaustųjų teigė manantys, kad abortų po pirmojo trimestro ribojimas yra skubus arba svarbus prioritetas. Kad vėlesnius nei 12 savaičių abortus reikėtų drausti pritaria net ir 4 iš 10 asmenų, iš esmės neprieštaraujančių abortams.

Nepaisant požiūrio, ar abortai turėtų išlikti legalūs, 59 proc. apklaustųjų sakė manantys, kad abortas yra moraliai blogas veiksmas. Taip teigė 8 iš 10 D. Trumpo rėmėjų ir 4 iš 10 H. Clinton rėmėjų.

Apklausos metu buvo apklausti 2729 asmenys, ji atlikta gruodžio 12-19 dienomis. Rezultatai yra statistiškai reikšmingi 1,9 proc. paklaidos ribose.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją


Susiję

Šiaurės Amerika 1855464353900082606

Rašyti komentarą

1 komentaras

Anonimiškas rašė...

Abortai yra žudymas

item