30 kardinolų dar prieš Amoris Laetitia pasirodymą perspėjo, kad tai susilpnins santuokos instituciją

Kaip pranešama prancūzų dienraščio Le Figaro praeitų metų rugpjūčio mėnesio publikacijoje, dar prieš popiežiškojo paraginimo Amoris Laeti...

Kaip pranešama prancūzų dienraščio Le Figaro praeitų metų rugpjūčio mėnesio publikacijoje, dar prieš popiežiškojo paraginimo Amoris Laetitia pasirodymą 2016 metų balandį net 30 kardinolų perspėjo popiežių, kad jo pasirodymas tik susilpnins santuokos instituciją.

30 kardinolų, rašydami popiežiui Pranciškui asmeniškai ar keliese, bandė popiežių perkalbėti dėl Amoris Laetitia skelbimo. Jie perspėjo, kad tai ne tik susilpnins Bažnyčios mokymą apie santuoką, bet taip pat ir apie eucharistiją ir išpažintį.

Kaip pranešama, kardinolai išreiškė savo susirūpinimą tik atidžiai perskaitę būsimojo popiežiškojo paraginimo tekstą ir naudodamiesi savo kaip kardinolų teise bei pareiga patarti Šventajam Tėvui.

Vatikano šaltinis National Catholic Register žurnalistui Edui Pentinui patvirtino, kad tokie laiškai iš 30 kardinolų egzistuoja.

Amoris Laetitia, pasirodęs po surengtų dviejų sinodų šeimos tema, turėjo būti dokumentas, sustiprinantis katalikų šeimų pasiryžimą dorai gyventi pagal savo pašaukimą. Tačiau vietoje to dokumente esantis neaiškus mokymas apie svarbiausius moralinius klausimus, liečiančius šeimas, suteikė liberaliems vyskupams pretekstą leisti išsiskyrusiems ir naują civilinę sąjungą sudariusiems katalikams priimti šv. Komuniją.

Tarp tokių vyskupų jau yra visi Maltos vyskupai (šalyje jų yra du), San Diego vyskupas ir Argentinos vyskupai.

Tuo tarpu trys Kazachstano vyskupai, tarp kurių yra ir vyskupas Athanasiusas Schneideris, praeitą savaitę išplatino raginimą jungtis prie „dvasinio kryžiaus žygio“, prašant popiežių Pranciškų „nedviprasmiškai atšaukti“ tikėjimui prieštaraujančias pastoracines gaires.

Kunigai, pritariantys svetimavimui ir leidžiantys tokioms poroms priimti šv. Komuniją, yra bendrininkai „besitęsiančio puolimo prieš sakramentinį santuokos ryšį, vedybinį ryšį tarp Kristaus ir Bažnyčios bei vedybinį ryšį tarp Kristaus ir asmens sielos, priimančios Eucharistinį Kūną“, teigiama vyskupų išplatintame pranešime.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją


Susiję

Religija 2643022338715926226

Rašyti komentarą

2 komentarai

Rasa rašė...

Labai aiškus ir pamokantis šiandieninis kardinolo Miulerio pasisakymas Amoris Laetitia klausimu. Nors viena gera žinia iš Vatikano:)
Pope’s doctrine chief rebukes bishops using Amoris to ‘justify situations against the will of God’
https://www.lifesitenews.com/news/popes-doctrine-chief-rebukes-bishops-using-amoris-to-justify-situations-aga
Amoris Laetitia must “clearly be interpreted in the light of the whole doctrine of the Church. [...] It is not right that so many bishops are interpreting ‘Amoris Laetitia’ according to their way of understanding the Pope’s teaching.

O taip pat ir dėl ekumenizmo:)

“Ecumenism cannot be advanced by relativism or indifference in regards to doctrinal topics: to accept unity we cannot accept ‘gifting’ two or three sacraments or accepting that the Pope is a type of president of the different Christian denominations.”

Rasa rašė...

dar pridursiu ir šią, labai svarbią, kardinolo Miulerio citatą... telaimina ir tesaugo jį Dievas:)
"The indissoluble bond of marriage is constituted by God and cannot be changed, not even by the Pope or a majority decision of bishops. Upon being asked about it, Müller replied: “No! This is the substance of the sacrament, and no power in heaven or on earth, neither an angel, nor the Pope, nor a council, nor a law of the bishops, has the faculty to change it.”

item