2016 metais dėl savo tikėjimo nužudyta 90 tūkstančių krikščionių

2016 metais dėl savo tikėjimo buvo nužudyta per 90 tūkst. krikščionių, teigiama naujame Turine įsikūrusio Naujųjų religijų studijų cent...

2016 metais dėl savo tikėjimo buvo nužudyta per 90 tūkst. krikščionių, teigiama naujame Turine įsikūrusio Naujųjų religijų studijų centro tyrime.

Centro direktorius ir tyrimo vadovas dr. Massimo Introvigne Breitbart News teigė, jog krikščionys yra labiausiai persekiojama religinė grupė pasaulyje. Jo teigimu, krikščionys yra persekiojami daugiausia dėl dviejų priežasčių. „Pirmiausia dėl to, kad jų išpažįstamas taikingumas trikdo kariaujančias grupes; antra, dėl to, kad jų socialinis mokymas apie gyvybę, šeimą ir skurdą prieštarauja galingųjų interesams“.

Nors XX amžiuje krikščionis labiausiai persekiojo ateistiniai komunistiniai režimai, geopolitinis vaizdas ir persekiotojai šiuo metu yra gerokai pasikeitę. Likusiose komunistinėse valstybėse krikščionys vis dar persekiojami, tačiau daugiausia kančių krikščionys patiria dėl islamistų persekiojimų.

Šie pastebėjimai sutampa su kitų mokslininkų ir žmogaus teisių organizacijų vykdytais tyrimais. Pavyzdžiui, Atvirų durų organizacijos tyrimas rodo, kad 9 iš 10 valstybių, kuriose krikščionys yra labiausiai persekiojami, turi didesnę nei 50 proc. musulmonų populiaciją.

Vien Nigerijoje per paskutinius 12 metų islamistinė organizacija Boko Haram nužudė daugiau nei 10 tūkst. krikščionių.

„Bet nors kai kurios organizacijos, tokios kaip Boko Haram, yra nevalstybinės, yra šalių, kuriose krikščionių persekiojimas skatinamas valdžios“, - teigė mokslininkas. „Keliose musulmoniškose valstybėse vis dar galioja įstatymai, draudžiantys perėjimą iš islamo į kitą religiją. Kitose galioja įstatymai, draudžiantys piktžodžiavimą, kartais net menkiausia islamo kritika laikoma piktžodžiavimu“.

Nors dešimtys tūkstančių krikščionių nužudomi dėl savo tikėjimo, dr. Introvigne teigimu jie yra tik ledkalnio viršūnė, nes apie daugybę persekiojimų tiesiog nesužinoma.

Naujųjų religijų studijų centro duomenimis, nuo 500 iki 600 milijonų krikščionių buvo kokiu nors būdu persekiojami arba patyrė draudimą laisvai praktikuoti savo tikėjimą.

Parengta pagal Breitbart.com informaciją


Susiję

Pasaulis 23662178304615984
item