Sirijos karas jau nusinešė 312 tūkst. gyvybių

2011 metų kovą prasidėjęs Sirijos pilietinis karas jau pareikalavo daugiau kaip 312 tūkst. gyvybių, tarp jų 90 tūkst. civilių, antradienį...

2011 metų kovą prasidėjęs Sirijos pilietinis karas jau pareikalavo daugiau kaip 312 tūkst. gyvybių, tarp jų 90 tūkst. civilių, antradienį pranešė Sirijos žmogaus teisių stebėjimo organizacija (SOHR).

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi organizacija teigė nuo karo pradžios užregistravusi 312 tūkst. kare mirusių žmonių, tarp žuvusiųjų beveik 16 tūkst. vaikų.

Mirčių statistikoje užfiksuota daugiau kaip 53 tūkst. žuvusių sukilėlių ir beveik 110 tūkst. Sirijos režimą remiančių kovotojų, tarp jų daugiau kaip 60 tūkst. yra Sirijos kariai. Žuvo ir dešimtys tūkstančių Sirijos atsargos kariuomenės kareivių, Libano šiitų judėjimo „Hezbollah“ narių bei kitų užsienio kovotojų. 

Organizacijos teigimu, kovų metu žuvo beveik 55 tūkst. džihadistų, didžioji dalis iš jų priklausė „Islamo valstybės“ (IS) grupuotei arba buvusiai „Al Qaeda“ atšakai „Fateh al Sham Front“ bei kovotojai iš mažesnių grupuočių. 

SOHR užregistravo dar 3 683 žuvusius asmenis, kurių tapatybės nepavyko nustatyti. 

Susiję

Pasaulis 4869465639812442932

Rašyti komentarą

3 komentarai

Anonimiškas rašė...

joo, gaila žmonių,bet-arabai kariavo,kariauja ir kariaus.Nes kiekviena gentis jaučiasi už kitą pranašesnė ir nesuprantu amerikiečių ir rusų noro,prisiimti sau pareigą pekeisti jų sąntvarką ar išmokyti demokratijos-BERGŽDŽIAS REIKALAS.Įsivaizduokite,mes,kaip NATO nariai siunčiame savo vaikus,brolius, vyrus į Afganistaną arba Siriją,jie ŽŪSTA.Ir DEL KO.Dėl Afganistano arba Sirijos arba dar kokios Libijos etc., nepriklausomybės,ar ne per daug ABSURDIŠKA.Seniai čia motinoms,žuvusių RUSIJOS-AFGANISTANO kare,palaikus cinkuotuose karstuose grąžindavo.Ar manote,kad Afganistane kažkas nuo to laiko pasikeitė.Nebent tik tai,kad apmokyti afganistaniečiai,įgiję reikiamos kovinės patirties,mokymų ir ginklų,sukuria savo grupuotes ir toliau vieni klanai prieš kitus kovoja.

Pikc Kažinkavičius rašė...

"nesuprantu amerikiečių ir rusų noro,prisiimti sau pareigą pekeisti jų sąntvarką ar išmokyti demokratijos" - na, pas rusus demokratijos nelabai, tai ką jie gali išmokyti? Bet apskritai, mano galva, tas "demokratijos įvedinėjimas" tėra širma - kariaujama dėl įtakos sferų, toks "proxy war" (maždaug kaip Korėjoj ar Vietname), kai kiekviena pusė siekia "pasodinti į sostą" sau palankią/pavaldžią šutvę.

Frodo Baggins rašė...

Ir is kur tiek ziaurumo pas ruos zmones. Manau islamas ir is jo kylantis fanatizmas cia vaidina svarbu vaidmeni...

item