Seimas griežtina rūkalų reklamą

Seimas priėmė Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pataisas (projektas Nr. XIIP-4429 (2), kuriomis nusp...

Seimas priėmė Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pataisas (projektas Nr. XIIP-4429(2), kuriomis nuspręsta ne tik drausti tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių įsigijimo ir (ar) vartojimo skatinimą, bet ir rėmimą bet kokia forma ir bet kokiomis priemonėmis.

Pakeitimais nuspręsta panaikinti iki šiol galiojusią išimtį, kad tabako gaminių reklamos draudimas netaikomas juridinio asmens ar užsienio juridinio asmens filialo, gaminančio tabako gaminius arba kurio pagrindinė veikla yra prekyba tabako gaminiais, pavadinimo (firmos vardo) pateikimui jų remiamų renginių metu ir šių renginių rėmėjų sąrašuose. Pagal naujas nuostatas jiems bus draudžiama bet kokia forma ir bet kokiomis priemonėmis remti visus renginius, veiklas, asmenis ir visuomenės informavimo priemones, tokiu būdu dar labiau sugriežtinant rūkalų reklamą.

Priimtomis pataisomis taip pat įsipareigojama nustatant ir įgyvendinant su tabako kontrole susijusias politikos kryptis apsaugoti jas nuo komercinių ir kitų tabako pramonės interesų.

Už šiuos teisės akto pakeitimus, kurie įsigalios sausio 1 d., balsavo 93 Seimo nariai, balsavusių prieš nebuvo, susilaikė 12 parlamentarų.


Susiję

Politika 3252320937945272141
item