Prancūzijos miesteliui nurodyta iškelti iš parko Švč. Mergelės Marijos skulptūrą

Teismas nurodė Prancūzijos miestelio Publjė administracijai iškelti Švč. Mergelės Marijos skulptūrą iš miesto aikštės, nes taip pažeidž...

Teismas nurodė Prancūzijos miestelio Publjė administracijai iškelti Švč. Mergelės Marijos skulptūrą iš miesto aikštės, nes taip pažeidžiamas nacionalinis draudimas demonstruoti religinius simbolius viešosiose vietose, informuoja BBC.

Apie teismo sprendimą pranešė miesto meras Gastonas Lacroix. Teismas skyrė miesto administracijai tris mėnesius, per kuriuos skulptūra turi būti iškelta, kitaip miestui gresia 100 eurų bauda per parą.

Pasak G. Lacroix, administracija pamėgins rasti būdų perkelti skulptūrą į privačią valdą.

Marmurinė Dievo Motinos figūra buvo iškelta centrinėje miestelio aikštėje 2011 metais.

Publjė įsikūręs Aukštutinės Savojos departamente, rytinėje Prancūzijos dalyje. Miestelyje gyvena apie šeši tūkstančiai gyventojų.



Susiję

Pažangos ideologija 9036043529455624742

Rašyti komentarą

4 komentarai

Anonimiškas rašė...

joo,draudžiama demonstruoti religinius simbolius...Tai galvoju-Bažnyčios-religinis simbolis,ar ne,gal ir jas reikia kur nors iškelti.O kaip dėl mečečių,dėl burkų,nikabų ir hidžabų,kurie,jei klausysi musulmonų, yra islamo religijos simbolis.Burkos gal ir uždraustos,bet hidžabai,su kuriais darbe gal ir negali pasirodyti,bet gatvėje gali sklaidytis į valias,kiek žinau-neuždrausti,nors yra tokie pat islamo religijos simboliai,o halal maistas,ar kartais ne religijos simbolis.Niekaip nesuprantu,kodėl neužkliūva atvykėlių religija ir jos simboliai,o štai krikščionybės,krikščioniškų šaknų šalyje-kuo toliau tuo labiau kliūva.

Frodo Baggins rašė...

Dvigubi standartai. Cia tas pats kaip vakarai labai karingi Rusijos atzvilgiu, o sneketi apie islamo gresme Vakarams (kuri mano nuomone daug didesne, negu Rusijos) laikoma didziausiu politiniu nekorektiskumu

Pikc rašė...

Tai kad nelabai ir prieš Rusiją pas juos to karingumo. Va, prieš normalius, savo tapatybę ir vertybes nuo neobolševizmo ginančius žmones - visai kitas reikalas, tada jau "visų šalių homunistai ir šiaip iškrypėliai - vienykitės!", nes nebijo, kad gaus per savo raudoną snarglį.

Anonimiškas rašė...

Tuojau atitemps tolerastų statulą ir ims garbinti.

item