Peticija raginama pagerbti Berlyno išpuolio didvyrį – lenką vairuotoją L. Urbaną

Tūkstančiai vokiečių kreipėsi į prezidentą Joachimą Gaucką ragindami pagerbti Lenkijos pilietį Lukaszą Urbaną, kuris gruodžio 19-ąją pasi...

Tūkstančiai vokiečių kreipėsi į prezidentą Joachimą Gaucką ragindami pagerbti Lenkijos pilietį Lukaszą Urbaną, kuris gruodžio 19-ąją pasipriešino išpuolio kalėdinėje Berlyno mugėje vykdytojui ir taip išgelbėjo daugybę žmonių gyvybių.

Svetainėje Change.org paskelbtą peticiją, kuria reikalaujama 37 metų Lukaszui Urbanui skirti po mirties aukščiausią Vokietijos Federacinės Respublikos nekarinį apdovanojimą „Už nuopelnus“, per keletą dienų pasirašė jau 35 000 žmonių.

„Jo heroizmas, tikėtina, išgelbėjo daug gyvybių. [...] Visi vokiečiai – ne tik berlyniečiai – yra įsitikinę, jog būtina pagerbti jo prisiminimą ir padėkoti tiems, kuriuos jis paliko“ – žmonai ir jo septyniolikmečiui sūnui.

Kaip skelbiama žiniasklaidoje, vairuotojas buvo pagrobtas, tačiau jis pasipriešino ir buvo nužudytas, kai nekreipdamas dėmesio į grasinimus jis susigrūmė su užpuoliku, kad nukreiptų sunkvežimį nuo žmonių. Per grumtynes jis buvo sužeistas, o po išpuolio – nušautas.

L.Urbano kolegos, Didžiosios Britanijos sunkvežimių vairuotojai, sukrėsti jo žūties aplinkybių, pakvietė pagal galimybes paremti žuvusiojo šeimą. Skelbiama, jog šiuo metu jau surinkta 65 000 eurų.


Parengta pagal leparisien.fr

Susiję

Pasaulis 1085372206754038893
item