Oksfordo universiteto studentai raginami naudoti „lyčiai neutralius“ įvardžius

Oksfordo universiteto studentai, kalbėdami su „transeksualiais“ bendramoksliais, raginami naudoti „lyčiai neutralius“ įvardžius, pavyzdži...

Oksfordo universiteto studentai, kalbėdami su „transeksualiais“ bendramoksliais, raginami naudoti „lyčiai neutralius“ įvardžius, pavyzdžiui, specialiai tam sukurtą „ze“ vietoje įprastų „he“ ir „she“.

Taip elgtis studentai raginami studentų atstovybės dalinamuose lankstinukuose. „Lyčiai neutralius“ įvardžius naudoti raginami ir universiteto dėstytojai paskaitų metu.

Praeitą mėnesį Oksfordo universiteto patalpose įrengti ir „lyčiai neutralūs“ tualetai.

Pasekti Oksfordo pavyzdžiu svarsto ir kitas - Kembridžo universitetas, kuriame taip pat diskutuojama dėl galimybės naudoti „lyčiai neutralius“ įvardžius.

Tokia praktika taikoma ir ne vienoje kitoje Jungtinės Karalystės aukštojo mokslo įstaigoje. Pavyzdžiui, „lyčiai neutralūs“ įvardžiai „ze“ ir „hir“ Wesleyano universitete vartojami jau daugiau nei dešimtmetį, o Londone esančiame Amerikos universitete kaip tinkami vartoti įvardžiai įvardinami ir specialiai tam sukurti „E“, „Ey“ bei „Per“.

Parengta pagal Thesundaytimes.co.uk informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 4961355029681227699

Rašyti komentarą

4 komentarai

Sodininkas Antaninis (facebook) rašė...

Kadangi esu beraštis, nebaigęs nei Kembridžo anei Oksfordo, net Vilniaus U., todėl visada klausiu tų, kurie pasivaikščiojo tų mokyklų koridoriais; KO JŪS TEN IŠMOKOTE? Kodėl taip klausiu? Mat ten praėjusių gausybė, jie, daug jų pačiuose aukščiausiuose Pasaulio valdymo postuose. O situacija blogėja kasdien. žmonių (populiacija) daugėja, problemų vartotojiška sistema kelia aibę, o SPRENDIMO, kaip toliau MUMS (tai pačiai populiacijai) elgtis, NĖRA. Kliedima apie kažkokią, dar vergovės laikais užgimusią ''demokratiją'', kaip kol kas geriausią mūsų egzistencijos planetoje politinę sistemą. Nors ta sistema daugiau patogi iškreiptai (nusikalstamai) mąstančioms grupuotėms. Šitą demokratiją jau senokai vadinu pūvančia. Sistema, neigianti Gamtos dėsnius, net iškelianti į vyraujančias pozicijas absurdiškas praktikas....Pardon, ''mesijai'', kur mus norit nutempti?
Kalbama, o tai nepaneigta, kad tie ''kembridžų'' absolventai (ne visi, tik milijardieriai) turi planą kaip pratęsti SAVO egzistenciją...ir tai kas vyko ir vyksta, yra jų plano dalis.....Nusikalstamas naivumas....ir t.t. MES geriau galvokime ir stenkimės kaip išlikti SAVIMI- Gamtos kūriniu - civilizacijos tesėju....

Anonimiškas rašė...

Yra anglų kalboje žodis it tai jie gali jį ir naudoti.

Anonimiškas rašė...

Jau kuris laikas vakaruose vis aiškėja universitetinio išprotėjimo kontūrai.Dievaži, kažkas negerai.

Unknown rašė...

Dieve kokiom beprotybės tvirtovėm pavirto kadaise šviesos ir tiesos skleidėjų institucijos.

item