Ohajo studentai pagerbė išpuolį įvykdžiusį musulmoną kaip „policijos žiaurumo“ auką

Ohajo valstijos universiteto studentai neseniai studentų miestelyje išpuolį įvykdžiusį musulmoną Abdulą Razaką Ali Artaną įrašė į sąrašą ...

Ohajo valstijos universiteto studentai neseniai studentų miestelyje išpuolį įvykdžiusį musulmoną Abdulą Razaką Ali Artaną įrašė į sąrašą nebaltaodžių, kurie esą buvo neteisingai nužudyti policijos pareigūnų per paskutinius porą mėnesių.

Užpuolikas Artanas Ohajo valstijos universiteto studentų miestelyje siekė suvažinėti pro šalį ėjusius žmones automobiliu, o po to išlipo ir puolė juos peiliu. Sužeidęs 12 žmonių, jis galiausiai buvo nušautas universiteto policijos pareigūno. Atsakomybę už išpuolį prisiėmė „Islamo valstybė“, pareiškusi, kad Artanas buvo „jų karys“.

Universiteto laikraščio The Lantern kalbinta ten dirbanti profesorė Pranav Jani teigė, jog „supranta, kodėl Artanui teko imtis smurto“. Jos teigimu, vyras buvo piktas dėl to, kaip visuomenėje žvelgiama į musulmonus.

Tą patį kalbėjo ir studentai, susirinkę pagerbti aukų, kurias esą neteisingai nušovė policijos pareigūnai. Šiame sąraše - ir Artanas. Pasak renginio dalyvių, bent keli asmenys šiame sąraše prieš mirštant atliko sunkius nusikaltimus, bet tai pareigūnams esą nesuteikia teisės jų nušauti.

„Protestas prieš policijos žiaurumą pamini tiek nekaltus, tiek kaltus asmenis, nes mes žinome, jog kad ir koks būtų nusikaltimas, teisingumas ir deramas bylos nagrinėjimas neturi nieko bendro su policininko kulka“, - teigė vienas iš renginio dalyvių.

Protesto pabaigoje studentai padrąsinti prisidėti prie kito studentų miestelyje vyksiančio protesto - šį kartą prieš išrinktąjį prezidentą Donaldą Trumpą.

Parengta pagal Breitbart.com informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 3809840427199092434
item