Naujoji Berlyno žemės sekretorė - musulmonė, ginanti šariato teisę

Naujoji Berlyno žemės sekretorė Sawsana Chebli pareiškė, jog šariato teisei turėtų atsirasti vieta šalia Vokietijos teisės, nes šios dvi ...

Naujoji Berlyno žemės sekretorė Sawsana Chebli pareiškė, jog šariato teisei turėtų atsirasti vieta šalia Vokietijos teisės, nes šios dvi teisinės sistemos puikiai suderinamos.

Musulmonė, pati dėvinti vakarietiškus drabužius ir nesidengianti galvos, taip pat gynė moterų galvos apdangalus kaip „religinę pareigą“ ir teigė, jog valstybė neturėtų drausti jų dėvėti.

Praeitą savaitę Berlyno meras Michaelis Mulleris paskelbė naują miesto valdžią, kurią sudarys socialdemokratų, žaliųjų bei kairiosios Die Linke partijos atstovai.

Meras taip pat paskelbė, jog sekretore, atsakinga už ryšių su federalines valdžia koordinaciją, paskirs 38-erių metų socialdemokratų atstovę musulmonę Sawsaną Chebli, kurios pasisakymus apie šariato teisę sukritikavo net jos bendrapartiečiai.

Kai kurie jos kolegos socialdemokratai net paskelbė, kad jei ji užims šias pareigas, jie pasitrauks iš partijos.

S. Chebli, turinti 12 brolių ir seserų, užaugo griežtoje musulmonų šeimoje, tačiau karjeros siekia socialdemokratų partijoje, agituodama už lygybę ir nediskriminaciją. Ji teigia nematanti prieštaravimo tarp savo politinės veiklos ir musulmonų tikėjimo.

Parengta pagal Dailymail.co.uk informaciją


Susiję

Pasaulis 2423201866375198365
item