Nauja apklausa: praėjus 6 mėnesiams, britų parama „Brexit“ nemažėja

Nauja CNN/ComRes atlikta apklausa rodo, jog Didžiosios Britanijos rinkėjų parama pasitraukimui iš Europos Sąjungos (ES) nemažėja. Pra...

Nauja CNN/ComRes atlikta apklausa rodo, jog Didžiosios Britanijos rinkėjų parama pasitraukimui iš Europos Sąjungos (ES) nemažėja.

Praėjus šešiems mėnesiams nuo sprendimo palikti ES, 47% šalies piliečių teigia, jog balsuotų už pasitraukimą, o 45%, kad rinktųsi pasilikimą. Likusieji 8% teigė nežinantys, kaip balsuotų.

Birželio 23 dieną už pasitraukimą iš ES balsavo 52% šalies piliečių, prieš - 48%.

„Ši apklausa turėtų parodyti pasilikimo aktyvistams, raginantiems surengti antrąjį referendumą, kad laikrodis atgal negali būti atsuktas nerizikuojant sukelti didžiulių visuomenės protestų“, - teigė ComRes vadovas Andrew Hawkinsas.

Apklausa taip pat parodo, jog britai savo sprendimą pasitraukti iš ES grindė ne asmeniniais finansiniais, o kitokiais argumentais. Tik 24% iš tų, kurie balsuotų už pasitraukimą, teigia, kad nuo to pagerėtų jų asmeninė finansinė padėtis. Net 44% teigė, kad jų finansinė padėtis pablogėtų, tačiau vis tiek pasirinktų pasitraukimo kelią.

55% apklaustųjų teigė manantys, jog po pasitraukimo iš ES sumažės imigracijos mastai, tuo tarpu 33% atsakė manantys, kad jie nesikeis, dar 13% teigė nežinantys.

Šiek tiek daugiau nei pusė (53%) atsakė, kad antrasis referendumas neturėtų būti rengiamas, o jo rengimui pritarė 35% apklaustųjų.

Parengta pagal CNN.com informaciją


Susiję

Pasaulis 7886825146321669008

Rašyti komentarą

item