D. Trumpas laimėjo rinkikų kolegijos balsavimą

JAV rinkikų kolegija patvirtino Donaldą Trumpą būsimuoju JAV prezidentu, nepaisant žūtbūtinių pastangų užkirsti verslininkui kelią į Balt...

JAV rinkikų kolegija patvirtino Donaldą Trumpą būsimuoju JAV prezidentu, nepaisant žūtbūtinių pastangų užkirsti verslininkui kelią į Baltuosius rūmus, informuoja BBC.

Praėjus šešioms savaitėms po JAV prezidento rinkimų, respublikonui D. Trumpui pavyko užsitikrinti 270 rinkikų balsų, reikalingų pergalei įforminti.

Paskelbus pirmadienio rinkikų kolegijos balsavimo rezultatus, išrinktasis prezidentas pasižadėjo „sunkiai dirbti, kad suvienytų savo šalį, ir būti visų amerikiečių prezidentu“. „Dėkoju Amerikos žmonėms, triuškinamu balsavimu išrinkus mane naujuoju Jungtinių Valstijų prezidentu. Šiuo istoriniu žingsniu galime tikėtis šviesios ateities“, – rašė D. Trumpas.

Balsavus Teksasui, D. Trumpas peržengė reikalingą 270 balsų ribą, nors du iš jo rinkikų ir balsavo prieš nekilnojamojo turto magnatą.

Oficialiai rezultatas bus paskelbtas per bendrą posėdį Kongrese sausio 6 dieną. Iš viso balsavo 538 rinkikai, pergalei į Baltuosius rūmus reikia 270 balsų. Lapkričio 8-ąją D. Trumpas laimėjo 306 rinkikų balsus ir iškovojo pergalę į Baltuosius rūmus.

Pagal JAV įstatymus, rinkikai privalo formaliai balsuoti ir patvirtinti prezidentą ir viceprezidentą, tik tada jie gali valdyti šalį.

JAV prezidento pareigas D. Trumpas perims sausio 20 dieną.


Susiję

Šiaurės Amerika 1551963333594694031

Rašyti komentarą

item