Berlyne pakistanietis sunkvežimiu rėžėsi į Kalėdų mugės lankytojus

Pirmadienį vakare didžiulis nuomotas sunkvežimis dideliu greičiu įlėkė į pačiame Berlyno centre Breitscheidenplatz esantį Kalėdų turgų. P...

Pirmadienį vakare didžiulis nuomotas sunkvežimis dideliu greičiu įlėkė į pačiame Berlyno centre Breitscheidenplatz esantį Kalėdų turgų. Pranešama, kad sunkvežimis, kurį vairavo pakistanietis, įvažiavo į šventiškai išpuoštus mugės namelius. Policija patvirtino apie 12 žuvusiųjų ir 48 sužeistuosius.

Vairuotojas pareigūnams žinomas dėl smulkių nusikaltimų. Jis yra vadinamasis pabėgėlis iš Pakistano, į Vokietiją atvykęs vasarį.

Dėl šio išpuolio Paryžiaus ir kitų didžiųjų Europos miestų saugumo tarnybos nusprendė skubiai sustiprinti kalėdinių mugių ir kitų panašių objektų apsaugą.

Pranešama, jog teroristas nužudė sunkvežimį vairavusį lenką ir jį užgrobė. Vokietijos vidaus reikalų ministras Thomas de Maiziere sakė, kad daug dalykų nurodo, jog tai buvo tyčinė ataka.

Pasak liudininkų, sunkvežimis, įvažiavęs į minią buvo išjungtomis lempomis, kas sustiprina teroristinio įvykio tikimybę. Policijos atstovai patvirtino, kad nebuvo ir stabdymo žymių.

Liudininkai praneša, kad policija atvyko per kelias minutes ir veikė operatyviai. Didelės panikos minioje nebuvo, žmonės iš pradžių nesuprato, kas vyksta, o ir lankytojų mugėje pirmadienio vakarą nebuvo labai daug. Pradžioje buvo galvojama, kad tai tiesiog klaiki avarija.

„New York Post“ skelbia, kad už šios nelaimės slypi „Islamo valstybė“. Teigiama, kad ji jau prisiėmė atsakomybę už išpuolį socialiniame tinkle „Twitter“.


Susiję

Pasaulis 554737064656951371

Rašyti komentarą

5 komentarai

Anonimiškas rašė...

joo,nieko tokio,Merkelė atsistos ir visus nuramindama praneš-vir šafen es,o Gauckas pasakys,kad tai tik pavienis atvejis ir nėra čia ko visų pabėgėlių lyginti su tuo pavieniu atveju.Vien žo pradedu manyti ,kad kryžiuočiai tikrai yra krikščionys,nes gavę į vieną skruostą,malonongai atsuka kitą.

Audrius rašė...

Gaila žuvusių ir sužeistų žmonių. Bėda, kad bet kuris iš tų prieglobsčio prašytojų gali būti potencialus teroristas. Kaip tai išspręsti, va kur problema.
Žmonės vengs eiti į muges, vėliau koncertus, sporto renginius, visur kur yra minia. Deja, bus sugalvoti kiti žudymo būdai. :(

Anonimiškas rašė...

Butu gaila vokieciu. Bet apklausos rodo, kad jie ir dabar nubalsuotu uz Merkel. Durnus ir Dievas baudzia. Amerikieciai parode turintys daugiau sveiko proto issirinkdami Trumpa.

Anonimiškas rašė...

Vakaru europieciai labai kantrus. Kantrus bet tik iki tam tikros ribos. Kai vokieciam pratruks tai Vokietijoje liesis musulmonu kraujas.

Frodo Baggins rašė...

Jei jau europieciai nyksta ir pasmerkti isnykimui, tai niekas labai nebegelbes - nei politikai, nei ekonomistai. Ar ta. europos agonija uztruks keleta desimtmeciu ar simtmeti kita, istorijos poziuriu tai didelescreiksmes neturi ir esmes nekeicia. Tiesiog matyt atejo jau laikas sitai civilizacijai nunykt ir uzleist vieta kitoms, kaip jau daugybe kartu istorijoje yra buve...

item