„Valstiečiai“ ir socialdemokratai pasirašė koalicijos sutartį

Šiandien Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) bei Lietuvos socialdemokratų partija pasirašė koalicijos sutartį. Derybų metu suta...

Šiandien Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) bei Lietuvos socialdemokratų partija pasirašė koalicijos sutartį.

Derybų metu sutarta, kad naujoje vyriausybėje „valstiečiams“ priklausys 11, o socialdemokratams 3 ministrų kėdės: užsienio reikalų, teisingumo ir ūkio.

Ministro pirmininko ir Seimo pirmininko kėdės atiteks LVŽS. Laimėjusiai partijai atiteks ir 2 viceministrų kėdės.

Naujuoju premjeru bus teikiamas Saulius Skvernelis, Seimo pirmininku - taip pat LVŽS atstovas, agronomas Viktoras Pranckietis.

Socialdemokratai pasiliko teisę balsuoti kitaip nei koalicijos partneriai kai kuriais svarbiais klausimais: dėl partnerystės, pagalbinio apvaisinimo, nelietuviškų raidžių rašymo asmens dokumentuose.

Socdemai gaus 2 Seimo pirmininko pavaduotojų pozicijas, kurių viena tikriausiai teks pačiam A. Butkevičiui, kitas Gediminui Kirkilui, kuris liks vadovauti ir Europos reikalų komitetui.

Iš komitetų socdemams priklausys Užsienio reikalų komitetas, Teisės ir teisėtvarkos, Socialinių reikalų ir darbo bei Europos reikalų komitetas.







Susiję

Politika 7975992925107520849

Rašyti komentarą

2 komentarai

Pikc Kažinkavičius rašė...

A, tai linksevičius vėl galės bėgti pas lenkus dėl ko nors atsiprašyti. :D

Anonimiškas rašė...

Rikiruotė, kaip šachmatuose, buvusieji valdžioje komunistai, su nustumtaisiais nuo valdžios komunistuojančiais, išdava tikriausiai nesikeis.

item