Tyrimas: du trečdaliai lietuvių ES politiką pabėgėlių klausimu vertina neigiamai

Kaip parodė „Spinter tyrimai“ atlikta apklausa, Lietuvos gyventojai mano, kad jog į šalį perkeliam migrantai ne bėga nuo karo, o tik siek...

Kaip parodė „Spinter tyrimai“ atlikta apklausa, Lietuvos gyventojai mano, kad jog į šalį perkeliam migrantai ne bėga nuo karo, o tik siekia geresnių gyvenimo sąlygų. Tik  mažiau nei trečdalis mano kitaip.

Pabėgėlių priėmimo teikiamos naudos Lietuvai suvokimas išlieka nepakitęs. Didžioji dalis (75 proc.) respondentų nesutinka, kad pabėgėlių priėmimas bus naudingas Lietuvai.

Beveik pusė apklaustų asmenų nurodė, kad Lietuva neturi pakankamai pinigų priėmimui, 40 proc. nurodo, kad valstybė nukentės finansiškai, dar tiek pat – kad padaugės nusikaltimų, padidės terorizmo riziką, ketvirtadalis – kad Lietuvos moterys nebesijaus saugiai savo aplinkoje, kad pasikeis Lietuvos gyventojų tautinė sudėtis.

Trečdalis apklausos dalyvių įvardijo, kad migrantų stengiamasi nepastebėti, į juos nereaguoti. Ketvirtadalis nurodė, kad į migrantus žiūrima su susidomėjimu, smalsumu, šiek tiek daugiau, nei dešimtadalis įvardijo, jog lietuviai pabėgėlius vertina žeminančiai, pašiepiančiai.

Daugumos nuomone, Lietuva realiai gali priimti iki 500 pabėgėlių. 39 proc. respondentų mano, kad Lietuva realiai gali priimti iki 100 pabėgėlių. 31 proc. manymu, Lietuva būtų pajėgi priimti 101–500 pabėgėlių. 9 proc.  –  501–1000 pabėgėlių, 2 proc. – 1001 – 5000 atvykėlių.

„Spinter tyrimai“ apklausė 1000 lietuvos gyventojų.

Pilną ataskaitą galima rasti čia.

Susiję

Politika 8434627355995953914

Rašyti komentarą

2 komentarai

Pikc rašė...

Liūdna girdėti, kad net trečdalis tautiečių paveikūs propagandiniam smegenų plovimui. Antra vertus, galėjo būti ir blogiau, atsižvelgiant į tai, kokios pastangos dedamos žmonių zombifikavimui.

Frodo Baggins rašė...

Gerai, kad dauguma zmoniu neprarado sveiko proto ir nepasiduoda tai demagogijai kad tipo jei tu pries imigrantus, tai esi zveris, nacistas pasirenges juos kisti i duju kameras. Va tas labiausiai ir siutina liberalu demagogijoje: jei tu kurioj nors vietoj nesutinki su ju paziurom, tai tau automatiskai uzlipdoma "pykcio, neapykantos kurstytojo" etikete. Po tokiu etikeciu klijavimo tikrai pyktis sukyla...

item