Saulius Skvernelis - naujasis premjeras

DELFI (K. Čachovskio nuotr.) Antradienį Seimas balsavo ir pritarė prezidentės Dalios Grybauskaitės teikiamai Sauliaus Skvernelio kandid...

DELFI (K. Čachovskio nuotr.)
Antradienį Seimas balsavo ir pritarė prezidentės Dalios Grybauskaitės teikiamai Sauliaus Skvernelio kandidatūrai į premjerus. Už tai balsavo 90 parlamentarai, prieš buvo keturi, susilaikė 33. Paskirtuoju premjeru jis taps, kai prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašys dekretą ir paves suformuoti vyriausybę. Naujo ministrų kabineto formavimui skiriama 15 dienų.

S. Skvernelis sako turintis kandidatus į visų ministerijų vadovus ir jas iš anksto neformaliai derina su prezidentūra. Nauja vyriausybė darbą pradės po priesaikos Seime.

Pagal Konstituciją premjerą Seimo pritarimu skiria ir atleidžia prezidentas. Tačiau kandidatą į premjerus siūlo Seimo rinkimus laimėjusi partija – šiuo atveju Valstiečių ir žaliųjų sąjunga, vadovaujama Ramūno Karbauskio. Prezidentė S. Skvernelio kandidatūrą pateikė praėjusią savaitę, sakydama, kad šis politikas balsuojant sulaukė didžiulio visuomenės pasitikėjimo. 

S. Skvernelis teigė vis dar negalintis atskleisti kandidatų į ministrus pavardžių, tačiau patvirtino, kad tikėtinas finansų ministras Vilius Šapoka: „Jis yra kandidatas“, – sako politikas.

Pirmaisiais darbais S. Skvernelis vardijo ministrų kabineto suformavimą, biudžeto projekto apsvarstymą, apsisprendimą dėl Darbo kodekso ir viso socialinio modelio.


Susiję

Politika 635128176881074816

Rašyti komentarą

item