PSO svarsto gėjų poras ir vienišus žmones klasifikuoti kaip nevaisingus

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) svarsto pakeisti nevaisingumo apibrėžimą. Naujasis apibrėžimas kiekvienam žmogui suteiktų „teisę da...

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) svarsto pakeisti nevaisingumo apibrėžimą. Naujasis apibrėžimas kiekvienam žmogui suteiktų „teisę daugintis“, o taip pat apimtų ir tos pačios lyties poras bei vienišus vyrus ir moteris. Taigi, gėjų poros ar vieniši tėvai, norintys turėti vaikų, bet neturintys jokių sveikatos kliūčių jų susilaukti su kitos lyties asmeniu, iš karto būtų laikomi „nevaisingais“.

Iki šiol PSO teisingai apibrėždavo nevaisingumą kaip „reprodukcinės sistemos ligą, pasireiškiančią negalėjimu pastoti po 12 ar daugiau mėnesių reguliarių lytinių sueičių, nenaudojant jokios nėtumo kontrolės“.

PSO teigimu, nevaisingumas nuo šiol nebeturėtų būti laikomas vien medicininiu reiškiniu, bet ir socialiniu. Šis pakeitimas ne tik akivaizdžiai neteisingas, bet ir keltų grėsmę moterims ir vaikams, nes skatintų šalims legalizuoti komercinę surogatinę motinystę. Kadangi bet kieno noras turėti vaikų būtų apibrėžiamas kaip negalia, tai skatintų įteisinti komercinę surogatinę motinystę, kurios paskirtis būtų vaikais aprūpinti „nevaisingas“ gėjų poras.

Toks PSO sprendimas dėl vadinamojo „politinio korektiškumo“ neigtų akivaizdžius medicininius faktus ir biologinę realybę. 

Kaip teigia žurnalistė Josephine Quintavalle, „Ši absurdiška nesąmonė ne tik paprasčiausiai iš naujo apibrėžtų nevaisingumą, bet visiškai neigtų biologinį procesą ir lytinės sueigos tarp vyro bei moters išskirtinumą.“

PSO nustato pasaulinius sveikatos standartus ir bet koks apibrėžimo pakeitimas turi didelę įtaką visam pasauliui.

Parengta pagal Telegraph.co.uk informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 6149229064089575421
item