Po JAV rinkimų universitetai atšaukia egzaminus, studentams teikia psichologinę pagalbą

Donaldo Trumpo pergalė JAV prezidento rinkimuose buvo šokas daugeliui, kurie buvo tikri, kad laimės Hillary Clinton. USA Today apžvelgia,...

Donaldo Trumpo pergalė JAV prezidento rinkimuose buvo šokas daugeliui, kurie buvo tikri, kad laimės Hillary Clinton. USA Today apžvelgia, kaip šis šokas po rinkimų atsispindėjo šalies universitetuose.

Kaip teigia Tenesio universiteto profesorius Glennas Harlanas Reynoldsas, atsakas į šoką buvo universitetus paversti „vaikų darželiais“.

Pavyzdžiui, Mičigano teisės mokyklos universitetas iš karto po rinkimų pranešė apie „porinkiminį rūpesčio savimi renginį“ studentams, kuriame jie mėgavosi suneštinėmis vaišėmis ir žaidimais, tarp kurių buvo ir „spalvinimo knygelės, plastilinas, Lego dėlionės bei muilo burbulai“. Tiesa, kai į tokį kvietimą buvo atkreiptas žiniasklaidos dėmesys, universitetas jį iš savo internetinio puslapio pašalino, tikriausiai išsigandęs, jog žmonės gali pamanyti, kad šio universiteto studentai nesugeba susitvarkyti su stresu kitaip nei žaisdami vaikiškus žaidimus.

Stanfordo universitetas savo studentams ir darbuotojams išsiuntinėjo elektroninius laiškus, patariančius tiems, kurie po rinkimų jaučia „netikrumą, pyktį, nerimą ar baimę“, kreiptis pagalbos į universiteto psichologus. Taip pat pasielgė ir Mičigano universiteto Flinto padalinys.

Pensilvanijos universitetas, kuriame studijavo ir Donaldas Trumpas, savo studentams po rinkimų sukūrė „saugiąją zoną“, kur jie gali nusiraminti kartu su naminiais gyvunėliais ir spalvinimo knygelėmis.

Kornelio universitete studentams suorganizuotas „išsiverkimo“ susitikimas. Jo metu studentai ant plakatų spalvotais rašikliais rašė savo emocijas, taip siekdami psichologinio nusiraminimo. Tuo tarpu universiteto Itakos padalinyje  studentai kartu su dėstytojais vaišinosi nemokamais karštais gėrimais.

Jeilio universitete organizuotas „grupinis rėkimas“. Kanzaso universitetas studentams priminė, jog patiriantieji stresą gali kreiptis ir praleisti laiką su universiteto „terapiniais šunimis“. Daugelyje universitetų po rinkimų buvo atšaukti egzaminai, nes norėta duoti laiko studentams „atsigauti“.

Kaip pastebimi G. H. Reynoldas, jei į rinkimus žvelgiama taip, kad egzistuoja „klaidingas“ kandidatas, kurio pergalė yra „traumuojantis“ įvykis, panašus į Rugsėjo 11-osios išpuolius, ir kuriamos „saugiosios zonos“, tai pasakoma, jog kiekvienas, kuris rėmė šį „klaidingą“ kandidatą, yra mąstantis „ne taip, kaip reikia“.

Nepaisant visų kalbų universitetuose apie „įvairovę“ ir „įtraukimą“, žmonėms, kurie rėmė D. Trumpą (o tokiose valstijose kaip Mičiganas, kur Trumpas laimėjo, jų tikrai turi būti nemažai), vietos universitetų bendruomenėse neatsiranda. Tai ne „įvairovės“, o vienodumo, ne „įtraukimo“, o išskyrimo skatinimas. Nors apsimetama, jog rūpinamasi studentais, ištikrųjų taip įžeidžiami visi likę studentai, kurie rėmė „ne tą kandidatą, kurį reikėjo“.

Parengta pagal USA Today publikaciją


Susiję

Pažangos ideologija 675395217811607128
item