Mirus F. Castro, Vakarų genderistai šlovina jo atminimą

Fidelis Castro Mirus Kubos revoliucijos vadui, šalies Komunistų partijos įkūrėjui bei ilgamečiui diktatoriui Fideliui Castro, ne vienas...

Fidelis Castro
Mirus Kubos revoliucijos vadui, šalies Komunistų partijos įkūrėjui bei ilgamečiui diktatoriui Fideliui Castro, ne vienas pasaulio lyderis suskubo sielvartauti ir išreikšti savo gilų liūdesį dėl jo mirties.

Nieko nenustebino, kai šlovinti F. Castro atminimą ėmė komunistai Michailas Gorbačiovas bei Kinijos prezidentas Xi Jinpingas. Pastarasis pareiškė: „Kinijos liaudis neteko gero ir ištikimo bendražygio. Draugas Castro gyvens amžinai.“

Buvęs Pietų Afrikos Respublikos Komunistų partijos ir politbiuro narys, dabartinis prezidentas Jacobas Zuma taip pat negailėjo šiltų žodžių F. Castro:

„Prezidentas Castro tapatinosi su mūsų kova prieš apartheidą. Jis įkvėpė Kubos žmones prisijungti prie mūsų kovos. Pagerbiant prezidento Castro atminimą, stiprūs Pietų Afrikos ir Kubos solidarumo, bendradarbiavimo ir draugystės ryšiai turi būti išlaikomi ir puoselėjami“, – sakė jis.

Dėl ilgamečio Kubos priešinimosi JAV girti buvusio Kubos diktatoriaus gyvenimą ėmė ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, pavadinęs F. Castro „eros simboliu“, „žymiu valstybininku“ bei „nuoširdžiu ir patikimu Rusijos draugu“.

Į šią kompaniją įsirašė ir prigimtinę šeimą bei lytiškumą neigiantys genderizmo ideologijos propaguotojai Vakaruose.

Kanados premjeras Trudeau, pastaraisiais metais pagarsėjęs kaip „transeksualų teisių, neribojamų abortų ir ankstyvo lytinio švietimo aktyvistas, Castro pavadinęs „nuostabiu lyderiu, pusę amžiaus tarnavusiu savo žmonėms“ ir pasidžiaugęs, kad jo tėvas galėjo Kubos diktatorių vadinti savo draugu.

Savo ruožtu kitas socialistas, Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris pareiškė, kad „su Fidelio Castro mirtimi pasaulis neteko žmogaus, kuris daugeliui buvo herojus“.

Prancūzijos prezidentas, socialistas Francois Hollande'as, turėdamas omenyje F. Castro priešinimąsi JAV, teigė: „Buvęs Šaltojo karo veikėjas kubiečiams įkūnijo išdidumą atmetant išorinį dominavimą“.

JAV prezidentas Barackas Obama, pastaraisiais metais pagarsėjęs „transeksualų teisių“ propagavimu, taip pat išreiškė užuojautą F. Castro šeimai ir Kubos žmonėms.

Tuo tarpu visai netoli Kubos esančiame Majamyje,, į kurį bėgo kubiečiai, priešinęsi komunistiniam režimui, , žinia apie F.Castro mirtį buvo sutikta džiaugsmingai. Amerikos kubiečiai ėjo į gatves ir skandavo „Cuba Libre!“ („Laisva Kuba!“).

Išrinktasis JAV prezidentas Donaldas Trumpas, parodydamas, kaip stipriai jo pozicija skiriasi nuo B. Obamos, F. Castro pavadino „brutaliu diktatoriumi, šešis dešimtmečius engusiu savo liaudį“.

„Nors Kuba lieka totalitarinė sala, viliuosi, kad ši diena žymi nutolimą nuo pernelyg ilgai kęsto siaubo ir artėjimą prie ateities, kai nuostabūs Kubos žmonės pagaliau gyvens laisvėje, kurios taip nusipelno“, – sakė D.Trumpas.



Susiję

Pažangos ideologija 6330848668816283100

Rašyti komentarą

4 komentarai

Frodo Baggins rašė...

Tai dar karta parodo kas yra kas. Neomarksistai ir neotrockistai pripazista savo bendraminti...

Augustinas rašė...

Taikliai pastebėta. :)

Anonimiškas rašė...

Kaip ten bebūtų, bet Kuba buvo saugi nuo genderizmo .Nieks nežino kaip bus toliau.

Pikc rašė...

Vertimas: "na va, kol buvo banditiškas marksizmas (komunizmas), tai bent jau nebuvo iškrypėliško marksizmo (homunizmo)". Tai čia privalumas? Perfrazuojant idiotišką tolerastinę reklamą - "ar tikrai jie tokie skirtingi"? :)

item