Kun. Edmundas Naujokaitis. Dievas mirė? Sekuliarizacija ir kas po jos (vaizdo įrašas)

Kviečiame žiūrėti kun. Edmundo Naujokaičio FSSPX spalio 26 d. Vilniaus universiteto Filosofijos fakultete skaitytos paskaitos „Dievas mir...

Kviečiame žiūrėti kun. Edmundo Naujokaičio FSSPX spalio 26 d. Vilniaus universiteto Filosofijos fakultete skaitytos paskaitos „Dievas mirė? Sekuliarizacija ir kas po jos“ vaizdo įrašą. Paskaitą organizavo jaunimo sambūris „Pro Patria“.

„Dievas mirė“ - įvykusį faktą konstatavo Nyčė XIX amžiuje. Daugiau nei šimtą metų Vakarai gyvena šioje tikrovėje. Nors katalikybė ir religija apskritai niekur nedingo, ji prarado ankstesnį vaidmenį Vakarų pasaulio žmonių gyvenime. Sekuliari Europa ieško prasmių, kuria jas, griauna ir ieško iš naujo.

Paskaitoje kelti klausimai, ar tvarus ir prasmingas gali būti mūsų buvimas po Dievo mirties? Gal teisus Nyčė, kad prasmė žmogui apskritai nėra reikalinga? Kokia dvasinė dykuma ar kaip tik nauji laisvės horizontai pasitiko sekuliarią žmoniją?




Už filmavimą ir vaizdo įrašo montavimą dėkojame Aušrai Gabalytei.


Susiję

Straipsniai 369948571616993940

Rašyti komentarą

3 komentarai

Anonimiškas rašė...

Dievas visada gyvas, kol gyvas bent vienas žmogus, o Nytčė tikrai miręs tai patvirtinta.

Unknown rašė...

Nejaugi nebuvo kam atspausdinti teksto? Nieko ne5manoma suprasti.

glorija rašė...

Taip, pagal dabartinę KB sampratą ir idėją, Dievas jau mirė. Yra tik kažkoks herojus Kristus, kur pakanka tik skanduoti jo vardą ir jau esame išganyti. Nereikia Dievo įsakymų laikytis, Kristus, mirdamas ant kryžiaus, viską mums neva atleido. Net aborto nuodėmė "nuleista" iki paprastos nuodėmės lygio, mums tarsi skanduoja, jos legalizavimą, žmogžudystės įteisinimą. Kovokim už savo vertybes, neleikim iškrypėliškam mokymui nuodyti ateities kartų sąmonės.

item