Klaipėdiečius gruodžio 2 d. kviečiame į diskusiją su V. Radžvilu, V. Sinica ir D. Petkumi

Jaunimo sambūris „Pro Patria“ gruodžio 2 dieną, 17.30 kviečia klaipėdiečius į diskusiją „Katalikai ir politika: pareiga valstybei ir ka...


Jaunimo sambūris „Pro Patria“ gruodžio 2 dieną, 17.30 kviečia klaipėdiečius į diskusiją „Katalikai ir politika: pareiga valstybei ir karas dėl šeimos“. Diskusija vyks Klaipėdos Ievos Simonaitytės bibliotekoje. Joje dalyvaus Sąjūdžio iniciatyvinės grupės narys, Vilniaus universiteto profesorius Vytautas Radžvilas, „Pro Patria“ nariai, politologai Dovilas Petkus ir Vytautas Sinica. Įžanginį žodį tars kun. Vilius Viktoravičius.

Lietuvoje pagrįstai kalbama apie piliečių neaktyvumą ir nusivylimą politika. Keičiantis valdžioms nesprendžiamos problemos ir negerėjančios gyvenimo sąlygas skatina nuo politikos laikytis atokiau. Juo labiau nesikišti į politiką skatinami piliečiai katalikai ir pati Bažnyčia – tiek kaip institucija, tiek kaip žmonių bendruomenė. Lietuvoje plačiai paplitęs mitas, jog Bažnyčia atskirta nuo valstybės ir negali kištis į valstybės reikalus. Tai didelė klaida. Bažnyčia – tai visų pirma žmonės, dvasininkai ir pasauliečiai, lygiai su visais nešantys atsakomybę už valstybės likimą. 

Tai suprasti ypač svarbu matant vis agresyviau prieš krikščionybę ir žmogaus prigimtį nukreiptą „pažangiųjų“ politiką. Ypač šeimos klausimais vis drąsiau siekiama įteisinti prigimčiai prieštaraujantį požiūrį į santuoką, šeimą, lytiškumą ir žmogaus savęs suvokimą apskritai. Tėvą ir motiną vis dažniau pakeičia tolerantiški „tėvas1“ ir „tėvas2“, Seime vis iš naujo registruojami įstatymai, siūlantys populiarinti naujas lyties sampratas šalies mokyklose, o palaidas gyvenimas tampa viešo pasididžiavimo dalyku. Šių pokyčių akivaizdoje prasminga sustoti ir susiorientuoti: kur esame, ką giname ir ką galime apginti kaip piliečiai ir kaip katalikai. 

Šioje situacijoje keliamas klausimas, kokia yra kataliko piliečio vieta valstybės gyvenime? Ko ir kaip galima siekti, o visų pirma, kodėl apskritai prasminga kištis į politiką? Kokie klausimai privalo būti svarbūs kiekvienam katalikui? Kodėl šiandien vis dažniau iškyla šeimos sampratos klausimas? Ar požiūrio į šeimą kaita nėra natūralus ir nesustabdomas procesas? Kviečiame kartu ieškoti atsakymų į šiuos ir kitus klausimus.

Apie savo dalyvavimą pranešti ir pakviesti draugus galite diskusijos puslapyje socialiniame tinkle Facebook


Susiję

Šeimos politika 7839718205453817242
item